Dragoste

#motive inselat #inselat #femei

De ce insala femeile! Motivele la care trebuie sa fii atent

Cine insala mai mult, barbatii sau femeile? Raspunsul corect este acela ca atat femeile cat si barbatii ajung sa calce stramb atunci cand sunt intr-o relatie, insa din motive diferite. In timp ce femeile insala pentru ca sunt nefericite alaturi de partenerul de viata, barbatii sunt cei care cauta ceva nou din punct de vedere sexual, dar si pentru ca simt nevoia sa isi dovedeasca masculinitatea.

Motivele care ii determina pe barbati sa isi insele partenera de viata au fost de-a lungul timpului analizate si studiate intens, insa despre ce anume o determina pe femeie sa isi insele iubitul s-a discutat mai putin.

Uneori, motivele pentru care femeile insala au legatura cu sexul

In urma unor studii legate de infidelitatea femeilor s-a ajuns la concluzia ca o femeie poate ajunge sa insele pentru a-si salva relatia sau casnicia. Femeia a caror dorinte sexuale nu sunt satisfacute de partenerul de viata, cauta sa traiasca aceasta placere in afara relatiei. In acest fel, dorintele sale sexuale sunt satisfacute, iar ea nu va trebui sa isi abandoneze familia sau sa isi raneasca actualul partener de viata. Nicio femeie care se decide sa insele nu ia decizia usor si face acest lucru, in general, dupa ani sau chiar zeci de ani in care a incercat sa faca lucrurile sa mearga in casnicie.

Alteori, femeile nu sunt satisfacute in relatia lor

Unele femei ajung sa insele tocmai pentru ca in acest fel vor putea sa puna punct unei relatii sau unei casnicii care nu mai functioneaza si in care se simt prizoniere. De cele mai multe ori, acestea sunt femeile care au langa ele un barbat, care pare sa fie un bun partener, insa este gelos, doreste sa detina controlul sau este indisponibil din punct de vedere emotional. Multe femei se lupta sa schimbe situatia, altele incearca sa isi convinga partenerii sa urmeza impreuna sedinte de terapie pentru cuplu, unele incearca sa isi ajute partenerii sa devina mai atenti la nevoile lor emotionale, insa atunci cand toate aceste incercari esueaza, ajung sa insele tocmai pentru a avea in acest fel un motiv sa puna punct relatiei.

Care sunt semnele ca o femeie insala

Niciun barbat nu se va simti bine stiind ca este posibil ca partenera sa de viata sa aiba o aventura extraconjugala. Si oricat de discreta poate fi o femeie in legatura cu viata sa, exista anumite semne care pot da de banuit ca aceasta isi insala iubitul sau sotul. Expertii in psihologia relatiilor au indentificat trei semne pe care ar fi bine ca un barbat care simte unele suspiciuni sa le urmareasca.

Primul este legat de telefonul mobil sau alte dispozitive de pe care poate coresponda sau in care poate avea chiar fotografii. Cand partenera de viata devine tot mai grijulie cu aceste obiecte este un semn destul de evindent ca ar avea ceva de ascuns. Al doilea este legat de felul in care incepe sa cheltuiasca banii, iar un barbat ar trebui sa fie atent mai ales daca aceasta incepe sa retraga sume mari de bani din cont. Iar un ultimul rand, este vorba de schimbarile in programul zilnic si timpul in care lipseste de acasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare