Dragoste

#divort babrati #motive divort #relatie de cuplu #divort #cuplu

De ce divorteaza barbatii. 7 motive intemeiate

O casatorie nu esueaza peste noapte, ci este rezultatul unor luni sau chiar ani in care ambii soti au contribuit intr-un fel sau altul la esecul relatiei. Cu toate acestea, motivele pe care ajung sa le invoce sotii sunt de regula diferite. Iata ce sustin barbatii ca destrama o casnicie:

1. Nervii sotiei

Tensiunile se acumuleaza intr-o relatie de la o zi la alta si am fi tentati sa credem ca barbatul este cel mai vocal. Insa avocatii specializati in divorturi sustin ca, din contra, femeile sunt cele care nu isi controleaza cel mai adesea tonul vocii si reprosurile aruncate.

2. Lipsa increderii

In timp, in loc sa se sudeze mai bine, in unele relatii isi face loc indoiala, scrie huffingtonpost.com. Iar unii barbati sustin ca ajung la divort din cauza lipsei de incredere a sotiilor lor, care ii suspecteaza sau sa ii acuza de lucruri pe care nu le fac.

3. Lipsa sexului

Unul dintre cel mai des invocate motive in ruperea unui mariaj este plafonarea relatiei de cuplu, mai exact, lipsa activitatii sexuale, spun specialistii. In multe cupluri, interesul pentru sex scade odata cu trecerea anilor, dezvoltand in unii parteneri adevarate frustrari care pot distruge casnicia.

4. Lipsa empatizarii

Chiar si barbatii simt nevoia sa fie rasfatati, cocolositi, sa li se arate compasiune atunci cand trec prin perioade mai stresante la locul de munca. Si nu toate femeile sunt dispuse sa faca asta. Cu atat mai mult, unele sotii sunt tentate sa rada de barbatii lor, considerand deprimarea acestora drept un semn de labilitate, de slabiciune.

5. Infidelitatea

Aproape jumatate dintre casnicii se destrama, potrivit statisticilor, din cauza infidelitatii unuia dintre parteneri. Si, oricat de greu ar parea de crezut, si femeile insala la fel de mult ca si barbatii.

6. Lipsa sustinerii

Barbatii au nevoie sa fie sustinuti, sa fie incurajati, iar atunci cand sotiile lor devin indiferente la visurile lor, relatia se raceste treptat, iar divortul pare iminent. Si barbatii sunt sensibili si au nevoie ca partenerele lor de viata sa le fie alaturi in deciziile pe care le iau.

7. Lipsa planurilor comune de viitor

Unele cupluri nu ajung la o intelegere atunci cand vine vorba despre planurile de viitor. Fiecare isi doreste altceva si niciunul nu e dispus la compromisuri. Iar barbatii acuza adesea rigiditatea sotiei cand vine vorba despre deciziile legate de casa, de copii.

Sursa foto: mulher.terra.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului