Dragoste

#vase #igiena #bani #gatit #certuri #despartiri #treburi casnice

Curatenia, cauza de top a certurilor in casnicii in 2013

Curatenia domestica este un "dusman" atroce al cuplurilor casatorite, sugereaza un sondaj recent efectuat de un magazin online de catering. Menajul, gatitul si alte necesitati casnice ocupa un loc de top in lista motivelor de cearta in casnicii, dupa disensiunile de ordin financiar, cauza principala a conflictelor dintre partenerii de viata.

Studiul, derulat de firma de catering Just Eat pe un esantion de 2.000 de adulti casatoriti si publicat de DailyMail, scoate la iveala cele 3 cauze principale care declanseaza certuri furtunoase intre soti: banii, igiena personala si comoditatea privind curatenia de acasa.

De ce se cearta cuplurile casatorite in 2013?

Cuplurile casatorite se cearta mai des din pricina menajului, a gatitului si a spalatului decat din alte motive, cu exceptia banilor. Aproape doua treimi din respondentii sondajului Just Eat (17%) declara ca se cearta cu sotul/sotia cel putin o data pe saptamana, din cauza atribuirii sarcinilor domestice.

In plus, cel putin unul din 5 respondenti a afirmat ca, in grupul personal de cunostinte, exista cupluri care se cearta violent ori s-au despartit pe fondul neintelegerilor care au la baza stabilirea "responsabilului" cu pregatirea mesei sau cu menajul.

Astfel, singurele motive de scandal care "intrec" impartirea treburilor casnice sunt igiena precara a partenerului si, bineinteles, certurile din pricina banilor. Iar din categoria conflictelor izvorate din preocuparile casnice, gatitul, strangerea mesei si spalatul vaselor sunt activitatile care declanseaza cel mai des dispute aprinse intre doi oameni care si-au jurat dragoste la bine si la rau.

Cand se cearta cuplurile casatorite cel mai des?

Un alt aspect interesant evidentiat de sondajul celor de la Just Eat este momentul anului in care oamenii casatoriti sunt mai predispusi certurilor. Astfel, numarul-record de divorturi este inregistrat, in general, in ianuarie, imediat dupa sarbatorile de iarna.

Potrivit rezultatelor studiului, femeile sunt cele care pun un pret mai mare pe ajutorul primit de la partener in treburile domestice - 31% dintre respondente ar inainta o cerere de divort daca nu ar fi sprijite de sot din acest punct de vedere.

Psihologul Cecilia d'Felice, citat de DailyMail, ofera si o solutie pentru evitarea dramelor din fata chiuvetei din bucatarie:

"Hotarati din timp cine se ocupa de aceste sarcini si respectati intelegerea. Fiti echitabili si depuneti un efort egal, care sa va ofere apoi ragaz suficient sa va relaxati impreuna".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare