Dragoste

#cuplu #studiu #divort #convietuire #casatorie

Cuplurile care se casatoresc dupa ce au convietuit impreuna sunt mai predispuse la divort

Cuplurile care se muta impreuna si abia apoi decid sa faca pasul cel mare prezinta un risc de divort cu 40% mai mare fata de cele care decid sa se casatoreasca inainte de a se fi mutat impreuna. Potrivit ultimelor studii, pe termen lung cei din prima categorie se lovesc de probleme maritale mult mai des decat cei din a doua categorie.

Cercetarea realizata de psihologii Scott Stanley si Galena Rhoades a scos la iveala anumite caracteristici interesante in ceea ce priveste relatiile maritale. Astfel, foarte multe cupluri incep prin a convietui impreuna fara asteptari clare, angajamente comune unul fata de celelalt sau valori si teluri comune, scrie Daily Mail.

Dupa ce trece o anumita perioada, care poate varia de la cateva luni la cativa ani, unele dintre aceste cupluri ajung in fata altarului. Decizia este luata de comun acord, uneori influentata de prieteni si familie, fiind gandita ca pasul logic pe care cuplul respectiv trebuie sa il urmeze.

Total gresit, spune studiul psihologilor. Tocmai acest tip de cuplu ajunge sa divorteze, iar cauzele tin de faptul ca persoanele nu sunt dedicate unele celorlalte si ajung sa isi dea seama ca nu impartasesc aceleasi valori. Datele oferite de psihologi arata ca femeile care se muta cu partenerii lor inainte de a se marita prezinta un risc de divort de 40% mai mare, comparativ cu acelea care nu coabiteaza inainte cu partenerii.


Partenerii nu sunt siguri de relatia lor

La polul opus, sunt acele cupluri care decid sa se cunoasca mai bine si nu se grabesc. Acestea prezinta un risc mai mic de divort ulterior.

In plus, spun sociologii Michael Pollard si Kathleen Mullan Harris, 52% dintre barbatii cu varste cuprinse intre 18 si 26 de ani, care locuiesc impreuna cu partenerele lor, nu clasifica relatia lor ca fiind extrem de serioasa. De asemenea, 41% dintre cei intervievati au recunoscut ca nu sunt "complet devotati" iubitelor cu care convietuiesc. In contrast, 39% din femeile chestionate au afirmat ca nu sunt "chiar sigure" ca relatia lor va supravietui testului timpului.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului