Dragoste

#dragoste #iubire #fericire #gasire partener #relatie dragoste

Cum te minti singur(a) in dragoste si iti scazi sansele la fericire

Daca te-ai obisnuit deja cu celibatul si nu ti-ai intalnit marea dragoste, este posibil sa fi adoptat obiceiul de a te minti singur/a. Experientele prin care ai trecut te-au facut sa-ti dai seama ca gasirea sufletului pereche nu este usoara, dar asta nu inseamna ca e corect sa iti limitezi orizonturile si sa ridici o fortareata a izolarii in jurul tau.

Iata care sunt cele mai gogonate 5 minciuni pe care ti le spui tu insuti/insati pentru a-ti justifica singuratatea si prin care iti reduci drastic sansele la fericire!

1. Toate persoanele de sex opus care te atrag au deja o relatie

Asa cum tu nu ai reusit sa intalnesti inca persoana potrivita, exista numeroase persoane in aceeasi situatie. Mai mult de atat, divorturile si despartirile au loc constant, iar asta inseamna ca exista inca numerosi parteneri de sex opus care isi cauta marea dragoste.

2. Ti-ai consumat deja sansa la fericire

Este posibil sa te gandesti cu nostalgie la una dintre relatiile pe care le-ai avut si sa incerci sa te convingi singur/a ca aceea a fost singura ta sansa la fericire. Trebuie doar sa te gandesti ca, de vreme ce ai reusit o data sa te indragostesti, ti se va mai intampla si a doua oara. Tine-ti inima deschisa si ai incredere in viitor!

3. Daca celalalt nu este perfect, nu vrei sa te implici

Adevarul este ca nimeni nu e perfect, iar tu stii asta. Fiecare persoana are propriile defecte, inclusiv tu. Relatiile presupun toleranta si compromisuri din partea ambilor parteneri, iar Printul Fermecator sau Zana Zanelor pe care ii astepti nu vor reusi sa ajunga la timp la intalnire, tocmai pentru ca sunt personaje fictive. Mentine-ti standardele la un nivel realist si vei iesi din impas.

4. Nu vrei sa renunti la prietenii tai

Iti tot spui ca acesta este motivul pentru care nu vrei sa ai o relatie: nu vrei sa scurtezi timpul pe care il petreci in compania prietenilor tai pentru a-i acorda intreaga ta atentie unui partener/ unei partenere. Pe de alta parte, ar trebui sa ai in vedere ca, daca ti-ai intalni sufletul pereche, ai putea face in asa fel incat viata ta sociala sa ramana satisfacatoare.

5. Nu ai timp pentru intalniri

Esti o persoana ocupata, cu o cariera in plina ascensiune, cu un grup urias de prieteni, iar toate astea iti ocupa tot timpul sau cel putin asa te minti tu. Adevarul este ca nu ti-a atras nimeni atentia sau ca nu esti pregatit/a pentru o relatie, de vreme ce te justifici cu astfel de motive. Pentru dragoste, intotdeauna exista timp.

Sursa foto: she-conomy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului