Dragoste

#probleme financiare #terapie de cuplu #salvare casnicie #comunicaare cuplu

Cum sa-ti salvezi casnicia: 5 pasi ca terapia de cuplu sa aiba succes

Lipsa comunicarii in cuplu, problemele financiare, un moment de ratacire al unuia dintre parteneri care s-a lasat ispitit intr-o aventura extraconjugala, toate aceste motive duc, aproape invariabil, catre un divort. Ofera-i o sansa casniciei tale si apeleaza la terapia de cuplu! Iata cinci pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a fi sigur de reusita!


1. Gandeste-te bine daca poti sa faci acest pas

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa privesti in adancul sufletului tau si sa vezi daca esti dispus/a sa te impaci cu partenerul. Drumul va fi extrem de dificil, uneori poate prea greu, insa daca faceti pasul acesta cu inima deschisa catre impacare sansele voastre de reusita vor creste exponential.


2. Nu astepta prea mult

Cu cat mai repede, cu atat mai bine! Apeleaza la un ajutor specializat imediat ce ai observat ca intre voi apar problemele. Foarte multe cupluri ajung in fata consilierului marital foarte tarziu, uneori chiar si dupa cinci ani de zile.


3. Apeleaza la un terapeut in care sa ai incredere

Nu toti specialistii in consiliere maritala sunt la fel. Depinde de natura fiecaruia cum abordeaza problemele, cum le explica anumite lucruri pacientilor etc. Alaturi de partener, pentru ca urmati acest drum impreuna, alege cateva nume de consilieri si duceti-va sa va cunoasteti cu fiecare. Opriti-va la cel care v-a inspirat cea mai mare incredere.


4. Impune limite cu prietenilor

Roaga prietenii sa va ajute sa treceti de acest moment de cumpana prin respectarea intimitatii. Chiar daca ei sunt bine intentionati si vor sa te ajute, oferindu-ti, de exemplu, cateva motive prin care iti spun ca iti este mai bine cu sau fara partener, spune-le ca este decizia ta si sa incerce sa ti-o respecte.


5. Apeleaza la terapeut chiar daca esti hotarat/a sa divortezi

Ai timp berechet sa divortezi! Atat timp cat mai exista chiar si cea mai mica sansa ca voi doi sa redeveniti sot si sotie, in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa ii acorzi o sansa terapiei de cuplu. Fii deschis/a la idei si perceptii noi si s-ar putea sa-ti recastigi partenerul!

Sursa foto: little-navajo.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare