Dragoste

#cuplu #femeie #gelozie

Cum sa te porti cu o femeie geloasa

Gelozia este un defect ce ii afecteaza in aceeasi masura si pe barbati si pe femei. Afla cum sa te porti cu o femeie geloasa , iubita sau sotie.

Gelozia le afecteaza pe femei in trei forme: gelozia competitionala, atunci cand chiar exista o rivalitate intre doua femei pentru atentia unui barbat, gelozia proiectata, atunci cand ele isi acuza iubitul sau sotul de gelozie pentru a-si masca sentimentele proprii si gelozia patologica, in care femeia creeaza scenarii nerealiste si iti hraneste singura sentimentele negative.

Unii psihologii sustin ca gelozia face parte din spectrul emotiilor normale apropiate iubirii si ca ar fi chiar utila, insa ce faci atunci cand iubita sau sotia ta scapa de sub control sentimentele de gelozie?

Daca te-ai hotarat ca relatia ta este mai importanta decat gelozia, afla cum sa te porti cu o femeie geloasa, pentru a rezolva impreuna aceasta problema.

 

Da dovada de multa rabdare

 

Rabdarea este un element absolut necesar daca vrei sa dai o sansa relatiei voastre. Nu te enerva atunci cand iubita te acuza si explica-i adevarul.

Cat timp ai rabdare, puteti incerca sa rezolvati impreuna problema. Daca insa rezolvarea ei implica un control total asupra ta, reconsidera relatia si hotaraste daca partile bune sunt mai numeroase decat cele rele.

 

Castiga-i increderea

 

Gelozia se va diminua pe masura ce va creste increderea ei in tine. Pentru a o ajuta sa renunte la fanteziile de gelozie, ii poti face anumite concesii . De exemplu, daca iubita sau sotia ta insista ca tu sa nu te vezi cu alte femei, accepta-i aceasta conditie.

Desigur, cand este vorba de intalniri de afaceri sau de iesiri la o bere cu colegii de serviciu intr-un grup mai mare, gelozia ei devine irationala daca iti cere sa renunti la astfel de momente doar pentru a-i asigura ei confortul emotional.

 

Ajuta-o sa-si imbunatateasca respectul de sine

 

Deseori, gelozia porneste de la faptul ca iubita te vede facand complimente altor femei, in timp ce ea primeste foarte rar sau deloc complimente din partea ta.

Daca femeia din viata ta se simte iubita, respectata si admirata, ii va fi cu mult mai greu sa dea frau liber sentimentelor de gelozie. In cazul in care te prinde admirand formele unei alte femei, vei avea chiar mai mult de lucru pentru a i ajuta sa renunte la gelozie.

 

Imbunatateste comunicarea

 

Comunicarea, mai ales cea la distanta, online sau prin telefon, poate fi o problema pentru femeile geloase, care iti analizeaza fiecare cuvant si tonul vocii.

Ascult-o cand iti explica gesturile tale care ii trezesc gelozia si incearca sa imbunatatesti comunicarea dintre voi.

 

Faceti planuri impreuna

 

Gelozia iti poate afecta relatia mai ales atunci cand femeia din viata ta se simte amenintata. Daca ea crede ca te pregatesti de o despartire, linisteste-o demonstrandu-i atasamentul tau.

Planuiti impreuna o vacanta impreuna. Daca intelege ca o incluzi in viitorul tau, se va relaxa mai mult in prezent.

Daca o tratezi cu respect si urmezi toti pasii necesari pentru a-i arata ca nu are motive de gelozie, insa sentimentele ei continua si se manifesta prin acuzatii, trebuie sa evaluezi daca gelozia ei nu este un impediment prea mare in relatia voastra.

Gelozia duce la certuri, iar certurile indeparteaza in timp partenerii unui cuplu, astfel ca poti descoperi ca, in ciuda eforturilor tale, relatia nu mai poate continua. Spune-i de la inceput ce crezi despre gelozia ei si faceti impreuna eforturile necesare pentru a depasi problema daca va iubiti cu adevarat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului