Dragoste

#despartire #cuplu #partener

Cum sa te desparti de partener/a fara sa il/o ranesti

Dezamagirea si sentimentul neplacut al timpului irosit sunt doar doua dintre trairile negative ale unei despartiri. Desi sunt impovaratoare, aceste dureri pot fi atentuate de cel care da curs despartirii, in incercarea de a nu-si rani partenerul/a pe care o lasa.

Despartirile nu sunt usoare nici pentru cel care este respins, nici pentru cel care pune piciorul in prag si spune primul “Adio”. Insa este de datoria persoanei care initiaza despartirea sa incerce sa reduca din durerea resimtita de celalalt, astfel incat acesta sa fie cat mai putin ranit. De altfel, dincolo de ranile sufletesti, o despartirea reprezinta si un pericol pentru stima de sine a celui care este lasat. Stima de sine este strans legata de increderea in sine, iar aceasta nu trebuie distrusa de vorbe nesabuite spune de cel care-si ia talpasita pentru ca s-a saturat sau vrea ceva nou.

Iata cum poti face pentru ca despartirile sa fie mai “curate” si mai putin dureroase!

Fii hotarat/a

Nimic nu doare mai mult decat indecizia si lipsa de certitudine spre finalul unei relatii. Cand lucrurile sunt clare, cel care le are de confruntat stie cat de cat cum sa actioneze. Dar cand persoana care spune “Adio” transmite mesaje contradictorii, precum “Nu e ca nu te mai iubesc, dar am nevoie de timp pentru mine”, partenerul care este pus in fata unei asemenea declaratii nu stie ce sa mai creada si este macinat de incertitudine si de speranta, uneori desarta, a revenirii pe linia de plutire a relatiei de cuplu. Din acest motiv, atunci cand unul ia decizia de a se desparti, trebuie sa fie foarte clar. Despartirea se face definitiv, fara cale de intors, intr-un mod cat mai sincer posibil, dar fara a rosti cuvinte crude in mod gratuit.

Citeste continuarea articolului pe Lyla.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului