Dragoste

#sfaturi cuplu #inceput relatie #sfaturi relatie #relatie #cuplu

Cum sa regasiti bucuria si incantarea de la inceputul relatiei de cuplu

Solutiile de optimizare a vietii de cuplu s-au concentrat, pana acum, pe imbunatatirea comunicarii, ori pe valorificarea la maxim a trasaturilor de personalitate ale celor doi parteneri. Mai exista abordari vizand identificarea si exprimarea valorilor comune sau pe optimizarea timpului petrecut de EA si EL impreuna. Si, desigur, variantele centrate pe imbogatirea vietii sexuale a cuplului.

Toate aceste abordari pierd, insa, din vedere un element esential: relatia de cuplu este in primul rand una emotionala, si doar apoi rationala, fiziologica sau sociala. Comunicarea, personalitatea, valorile, distributia timpului si chiar sexualitatea nu sunt decat elemente ce le creeaza cadre specifice de exprimare si manifestare.

Pe 7 si 8 martie 2015 poti descoperi, impreuna cu persoana iubita, cum puteti accesa o noua dimensiune a relatiei voastre, cea emotionala. Workshopul Smart Emotions pentru Cupluri va faciliteaza reconectarea la puterea extraordinara a emotiilor si directionarea ei spre a avea o viata de cuplu mai fericita si implinita.

Emotiile primare si viata de cuplu

Fiecare cuplu se confrunta cu o serie de provocari, ce modifica contextul in care se exprima emotiile:

  • rutina, ce face ca atat comunicarea, cat si implicarea sexuala sa scada in timp, ceea ce face ca relatia sa fie tot mai putin incitanta,
  • „scheletele din dulap”, adica trasaturile de personalitate sau reactiile emotionale si comportamentale ce nu s-au manifestat la inceputul relatiei si care apar pe parcurs, determinand reactii de aparare si precautii excesive din partea celuilalt,
  • dezechilibrele in privinta pozitiei sociale, succesului in cariera, nivelului de venituri, ce au nevoie de re-negocierea relatiei, prin stabilirea unor noi reguli de delimitare a ceea ce este permis sau nu,
  • tentatiile, reprezentate fie de alte persoane, fie de profesie sau pasiuni descoperite ulterior, care testeaza puterea increderii acordate,
  • reorientarea tandretei spre copii, prieteni, animale de companie sau gadgeturi (inclusiv automobile), ce duce la diminuarea treptata a atasamentului,
  • izolarea sau inchiderea in sine, datorita senzatiei ca persoana iubita nu poate sa inteleaga, sa accepte sau sa ajute la depasirea unei situatii,
  • insatisfactia cronica, generata fie de dificultatile familiale, profesionale sau de sanatate, fie de mentinerea in cadrul relatiei a unor situatii greu de acceptat, si care reduce spre zero capacitatea de a se bucura impreuna sau pentru realizarile celuilalt.

Este esential sa gasiti solutii constructive pentru acele provocari cu care va confruntati, pentru a putea mentine satisfactia fata de viata de cuplu la un nivel cat mai ridicat.

Solutiile oferite

Cuplurile fericite si stabile stiu sa-si acceseze, exprime si utilizeze toate emotiile primare ca mijloace de armonizare si aprofundare a relatiei, precum si de reglare a schimburilor din cadrul ei. in felul acesta atractia, pasiunea, tandretea, protectia, delimitarea, increderea, intelegerea si bucuria sunt permanent prezente in viata lor.

Pe baza experientei de coaching individual si de cuplu acumulate in cabinet si in workshopurile de dezvoltare personala, Mariana si Daniel Bichis va ofera instrumentele si experientele necesare pentru ca sa:

  • identificati emotiile primare exprimate neadecvat sau avand intensitate nepotrivita,
  • regasiti si mentineti placerea si incantarea de la inceputul relatiei de cuplu,
  • folositi resursele si actiunile specifice fiecarei emotii, pentru a redinamiza relatia.

Tehnicile si exercitiile sunt concepute astfel incat sa va protejeze intimitatea s sa minimizeze expunerea fata de ceilalti participanti. Prezenta lor, insa, reprezinta o sursa de inspiratie, de sustinere si de motivare spre schimbare si evolutie continua.

Iar efectele se rasfrang asupra: comunicarii dintre voi, obiectivelor comune realizate cu succes, cooperarii cu ceilalti membrii ai familiei, placerii de a trai impreuna, interesului pentru latura sexuala a relatiei.

Este un mod extrem de inteligent de a pune emotiile sa actioneze in favoarea vietii voastre de cuplu, nu ca piedici in calea acesteia.

Cum putem participa?

Workshopul se desfasoara in 7 si 8 martie 2015 la U Business Certer Bucuresti, sala Jad. El se adreseaza cuplurilor, pentru a asigura efecte optime.

Costul este de 390 EUR (TVA inclusa) pentru 2 persoane (EA si EL), si asigura:

  • participarea la toate experientele si discutiile din cadrul workshopului,
  • cate un set de suport de curs si materiale auxiliare pentru fiecare dintre voi,
  • catering: masa de pranz si pauzele de cafea.

Ca toate evenimentele din seria SmartEmotions, exista un interes deosebit iar locurile se ocupa foarte rapid. De aceea, va dam un sfat: faceti click chiar acum pe acest link pentru a accesa formularul de inscriere si a va asigura participarea la cel mai incitant eveniment adresat cuplurilor din aceasta perioada!

Este ocazia ideala pentru a descoperi ca relatia voastra de cuplu se poate dezvolta in continuare si puteti obtine un nou nivel de satisfactie, implinire si fericire!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului