Dragoste

#pasiune cuplu #nunta de argint #pasiune #cuplu

Cum sa mentii pasiunea in casnicie dupa nunta de argint

O casnicie trainica este ceea ce isi doresc toate cuplurile aflate la inceput de drum. Daca in primii ani pasiunea, dorinta si bucuria de a fi unul cu celalalt sunt adevarate motive de fericire, pe masura ce trece timpul, intervin rutinele, grijile vietii, si letargia specifica varstei.

 

Chiar daca unele cupluri impartasesc o sincera afectiune, ajunse la nunta de argint, ele sunt din ce in ce mai putin animate de vapaia emotionala si fizica din primii ani. Dar chiar trebuie ca lucrurile sa ramana asa? Chiar trebuie ca cei doi soti sa cada in capcana rutinei, a plictiselii, a confortului lipsit de fluturasii din stomac de la inceput? Hai sa vedem astazi impreuna cum sa pastrezi pasiunea in cuplu chiar si dupa sarbatorirea nuntii de argint!

1. Comunicarea sincera

Chiar daca nu putem ramane adolescenti pentru totdeauna, cu siguranta putem reaprinde flacara pasiunii comunicand deschis in legatura cu situatia in care se afla casnicia. Uneori, varsta isi spune cuvantul, iar sotului ii este rusine sa marturiseasca faptul ca se confrunta cu primele semne de impotenta. De alte ori, libidoul sotiei este cel care scade din cauza permanentelor griji, a oboselii, a stresului sau a unor probleme de sanatate.

Un prim pas pentru a va recapata entuziasmul cu care vine iubirea sincera este sa discutati despre toate aceste lucruri care duc la nefericire sau frustrari. Veti afla ca nu dragostea este cea care va lipseste, ci poate o mai buna comunicare. O simpla problema fizica, discutata deschis, fara vinovatie sau rusine, poate fi rezolvata usor, iar voi veti putea reaprinde flacara ce va umplea inimile la inceputul relatiei.

2. Timp de calitate impreuna

Preocupati de cariera, de copii, de ziua de maine, sotii se distanteaza de multe ori unul de celalalt, fiecare alocand un timp indelungat propriilor probleme sau sarcini. Multe cupluri trecute de nunta de argint au uitat sau sunt pe cale sa uite toate acele lucruri frumoase si interesante care i-au adus impreuna la inceput: hobby-uri comune, activitati pe care le faceau cu drag, idealuri si scopuri comune.

Daca nu vreti ca pasiunea dintre voi sa se destrame, reamintiti-va ce planuri aveati in trecut si aflati cate dintre ele le-ati dus la indeplinire impreuna pana acum. Daca pe lista mai sunt inca multe lucruri de facut, nu mai pierdeti timpul: nu exista varsta pentru o aventura in doi, pentru joaca, pentru explorare, pentru sustinerea sau gasirea unui nou hobby.

Ce este cel mai important este sa va distrati impreuna, sa radeti, sa impartasiti momente numai ale voastre. Dincolo de remedii pentru potenta sau sesiuni de ingrijire fizica, pasiunea sincera se aprinde atunci cand partenerii sunt cu adevarat relaxati si conectati unul cu celalalt sufleteste, mintal si spiritual.

De obicei, evadarile departe de lumea dezlantuita si regasirea echilibrului, a relaxarii, si a pacii interioare sunt afrodisiace excelente la orice varsta.

3. Simtiti-va din nou seducatori

Dupa un anumit numar de ani de casnicie, este adevarat ca nu ne mai spunem “te iubesc”, “mi-e dor de tine”, “sunt atras(a) de tine” atat de des ca la inceput. Cu toate acestea, aceste simple mesaje au darul de a reaprinde pasiunea dintre voi intr-un mod autentic. O cina romantica in care sa flirtati ca pe vremuri va va reaminti de zilele de la inceput, in care nu va puteati satura unul de celalalt.

Jocul seductiei nu se uita cu adevarat niciodata, trebuie insa practicat si adaptat perioadei pe care o traversati. Unele cupluri organizeaza frecvent o seara romantica, altele reviziteaza locuri incarcate de amintiri placute.

Unele cupluri, constiente de semnele pe care le lasa varsta, se concentreaza pe solutii optime de ingrijire si infrumusetare, in timp ce altele nu inceteaza niciodata sa experimenteze, sa isi impartaseasca dorintele, secretele si fanteziile.

Asa cum ziceam la inceput, uneori poate fi vorba numai despre pastile pentru potenta pentru a reaprinde flacara pasiunii, alteori este despre regasire si reamintirea anilor de tinerete, cu toata nebunia si libertatea lor.

4. Eliberarea de unele probleme care macina cuplul

Este nerealist sa credem ca o casnicie de foarte lunga durata a fost complet lipsita de unele probleme, furtuni, frustrari, sau conflicte. Toate acestea duc insa in timp la o macinare inceata, imanenta, a spiritului, indepartand sotii unul de celalalt, provocand uneori raceala sau indiferenta.

Daca totusi iubirea sincera dintre voi v-a unit in toti acesti ani, poate este timpul sa rezolvati acele dureri din trecut si sa porniti pe un nou drum, eliberati de suferinte.

Comunicarea onesta este un prim pas pentru a va atinge acest scop, dar si terapia de cuplu, sau chiar si o vacanta in doi, in care sa redescoperiti lucrurile care va leaga emotional cu adevarat, renuntand de comun acord la toate obstacolele care stau in calea fericirii voastre.

Asa cum rutinele pot fi intelese si sparte din cand in cand, tot la fel pot fi eliminate si gandurile sau sentimentele care va impiedica sa va rededicati trup si suflet partenerului. Iertarea, empatia, regasirea “limbajului” comun pe care il vorbeati la inceput sunt tot atatea metode pentru a reaprinde pasiunea dintre voi.

5. Reinventati-va

La inceput, tinerii casatoriti isi promit ca ei “nu vor fi ca celelalte cupluri”, ca parintii, bunicii, sau poate vecinii lor. Ei nu se vor pierde in rutina, raceala si letargie. Ei nu vor cadea in aceleasi capcane pe care le pune timpul in calea noastra, a tuturor. Chiar daca aceste promisiuni sunt sincere la inceput, multi isi dau seama prea tarziu ca le-au incalcat fara voia lor.

Pentru a reaprinde flacara iubirii, decideti de comun acord sa va reinventati in permanenta. Fiecare etapa de varsta si de relatie are magia ei proprie, un farmec unic si irepetabil. Fiti constienti de schimbarile fizice si psihologice prin care treceti si profitati de ele pentru a gasi noi si noi surse de energie si desigur, de pasiune.

De la tanarul cuplu de indragostiti, poate ca ati ajuns deja la statutul de parinti maturi, sau la cel de echipa imbatabila. Cine stie, poate ca urmeaza etapa in care deveniti exploratori, cei mai buni prieteni, sau, de ce nu, cei mai sofisticati amanti.

Sursa imaginii: depositphotos.com via zerex.ro .

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului