Dragoste

#partener #relatie #tradare #inselat #cuplu #cearta #despartire

Cum sa gasesti partea buna a unei despartiri

Din orice experienta se invata, asa ca despartirea de partener nu ar trebui sa fie exceptia de la regula. Te-a parasit sau ai decis sa-i dai papucii? Treci mai usor peste astfel de momente si priveste si partea plina a paharului. Incearca sa inveti si, dupa cum se spune prin povesti, gaseste morala.

 

 

Pasul 1: Avantaje si dezavantaje

Pentru ca esti liber ca pasarea cerului, poti reveni la obiceiurile tale care, pentru fostul/fosta erau chiar ingrozitoare. Iubitul iti interzicea sa porti fuste scurte sau decolteuri provocatoare? Atunci este momentul sa iti pui in valoarea senzualitatea si sex-appeal-ul.

Prietena ta nu te lasa niciodata sa te joci pe calculator ? Se pare ca ti-ai recapatat libertatea de a face ceea ce vrei. Asadar, alcatuieste o lista cu avantajele, dar si dezavantajele pe care ti le-a adus relatia care tocmai s-a incheiat.

Pana si Nicole Kidman a facut acelasi lucru, declarand ca, dupa divortul de Tom Cruise, va putea purta pantofi cu toc . Ia-o ca pe o lectie de optimism si profita din plin de micile placeri care ti-au fost interzise. Bucura-te de libertate!

Pasul 2: Invata sa te cunosti

Dupa ce ti-ai administrat o doza de optimism, este timpul sa treci la lucruri mai serioase. Incearca sa analizezi obiectiv situatiile contradictorii pe care le creati amandoi. La momentul respectiv, fiecare credea ca are dreptate, dar acum este momentul sa gandesti la rece.

Cat adevar contineau reprosurile partenerului tau? Care era cauza principala a certurilor dintre voi? Extrage din aceste discutii trasaturile de caracter pe care obisnuia sa ti le atribuie.

Esti intr-adevar posesiv , exagerezi sau nu esti capabil sa vezi realitatea asa cum este? Aceste informatii nu sunt menite sa iti distruga increderea in tine, dar trebuie sa accepti faptul ca nici tu nu esti perfect si nu trebuie sa mergi neaparat pe deviza “Cine ma vrea, ma place asa”.

Incearca sa iti constientizezi defectele, pentru a putea invata cum sa le eviti in urmatoarea relatie. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa te schimbi ca individualitate, insa sunt lucruri care, daca sunt corectate, ti-ar face viata mai usoara, atat tie, cat si partenerului tau.

Pasul 3: Ia lucrurile mai usor 

Asa cum prima relatie nu trebuie neaparat sa insemne ca va fi si ultima, incearca sa accepti faptul ca este posibil sa nu il gasesti imediat pe Fat-Frumos sau pe aleasa inimii tale. Sunt persoane care au norocul sa-si intalneasca de la prima incercare jumatatea, dar exista si foarte multe cazuri in care cautarile nu isi gasesc un rezultat prea curand.

Incearca sa te bucuri mai mult de oamenii pe care ii cunosti si sa iei lucrurile mai usor, fara sa iti imaginezi intreaga viata alaturi de o persoana chiar de la prima intalnire. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa adopti o atitudine blazata sau pesimista si sa iti pierzi increderea total in opportunitatile care iti ies in cale.

Tot ce trebuie sa faci este sa vezi despartirile si ca pe un mod de cunoastere. De exemplu, vei sti ce vrei sa gasesti la urmatoarea persoana cu care vei incepe o relatie, ce vrei sa eviti, la ce anume nu poti sa renunti etc.

Pasul 4: Intra in contact cu persoane noi

Daca relatia precedenta ti-a cam taiat aripile si nu ai avut ocazia sa intri in contact cu alte persoane, este timpul sa iti scoti la inaintare farmecul personal si sa socializezi.

Iesi in oras cu prietenii, mergi la petreceri si profita de tot felul de activitati: cursuri pe care ti-ai dorit sa le urmezi, dar pe care le-ai tot amanat, excursii, spectacole etc. Toate acestea reprezinta ocazii de a intalni persoane din medii diferite si de a-ti face nu neaparat un alt partener, cat prieteni.

Tips:

Nu te arunca imediat intr-o noua relatie. Acorda-ti timp si, daca este cazul, lasa ranile sa se vindece. Profita de timpul pe care il ai acum si incearca sa iti dai seama ce ii doresti in viitor atat de la tine, cat si de la partenerul tau.

 

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare