Dragoste

#sincer #iubire #promisiune #te iubesc #comunicare #cuplu

Cum sa fiti cuplul perfect II

Nimeni nu a spus ca iti va fi usor sa construiesti o relatie alaturi de partenerul tau, dar buna-intelegere, dragostea si respectul nu trebuie sa apartina de domeniul fantasticului. Iata cativa pasi prin care tu si persoana iubita puteti deveni un cuplu perfect.

 

Pasul 5. Fii sincer 

 

Minciuna, de cele mai multe ori, are picioare scurte, iar una duce la o alta, pana cand se formeaza un cerc vicios din care iti va fi mai greu sa iesi. Daca iti doresti o relatie construita pe o baza solida, atunci fii sincer si evita compromisurile de genul acesta.

Traim intr-o societate in care trebuie sa mintim "frumos" aproape incontinuu. "Acasa" ar trebui sa fie locul in care poti fi tu insuti, fara teama de a fi descoperit, fara tensiuni sau secrete. Daca simti nevoia sa evadezi din cadrul cuplului sau cauti ceva ce nu ai deja acasa, alaturi de partener, atunci nu recurge la minciuni pentru a umple astfel de goluri.

Incearca sa gasesti solutii sau pregateste-te sa renunti, atunci cand este cazul. Cuplul presupune un gen de intimitate pe care il poti impartasi doar cu partenerul. Minciuna va macina incet tot ceea ce incercati sa construiti.

 

Pasul 6. Fii amabil 

 

Gesturile mici vor avea intotdeauna cele mai bune rezultate. Intampina-ti partenerul cu un zambet in fiecare dimineata si nu uita sa il imbratisezi inainte de culcare. Surprinde-l cu idei romantice care va pot face ziua mai fericita. Trimite-i un sms spunandu-i un simplu “ te iubesc ”, prepara-i intr-un weekend micul dejun la pat sau ajuta-l atunci cand are o sarcina complicata de dus pana la capat.

Sunt o multime de lucruri pe care le poti face pentru celalalt, fara sa te coste absolut nimic. Fii cel care face primul pas, iar gesturile tale iti vor fi rasplatite.

 

Pasul 7. Indeplineste-ti promisiunile 

 

Oricat de nesemnificativa ar parea pentru tine tine promisiunea pe care tocmai ai facut-o, exista toate sansele ca partenerul tau sa nu uite prea usor si sa aiba anumite asteptari de la tine. Nu promite doar de dragul de a rezolva o situatie tensionata sau de a aduce bucuria pe chipul acestuia.

Tine-te de cuvant sau incearca sa nu mai spui lucruri pe care nu le vei putea duce la capat. Fii sincer cu partenerul, dar si cu tine, si mentine un simt al realitatii. Este mai indicat sa promiti mai putine lucruri si sa le indeplinesti.

Daca stii ca vei intampina dificultati in a-ti atinge scopul, atunci mentioneaza faptul ca vei face tot ce iti va sta in putinta, insa nu garantezi ca vei obtine ceea ce doresti. Sinceritatea iti va fi mult mai apreciata decat minciunile de moment.

 

Pasul 8. Spune-i cat de mult il/o iubesti

 

Sunt persoane care isi coplesesc partenerul cu aceste vorbe, insa unii prefera mai degraba sa isi dovedeasca sentimentele decat sa le marturiseasca. Gandeste-te totusi ca orice persoana are nevoie sa auda aprecieri, complimente si mai ales, ca este iubita.

Cautam pe cineva care sa ne inteleaga pe deplin, iar in momentul in care simtim ca ne-am gasit perechea, castigam un sentiment de siguranta si intimitate pe care doar o relatie de cuplu ti-o poate da.

Iubirea trebuie intretinuta, de aceea incerci sa dovedesti incontinuu cat de mult iti iubesti partenerul, dar si cuvintele frumoase pot transmite la fel de mult ca si faptele. Nu exista pericolul sa fii considerat o persoana prea “moale” si nici nu ai nevoie de o ocazie speciala pentru a spune “te iubesc”. La urma urmei, faptul ca sunteti impreuna face ziua mai placuta. De ce nu ai incepe cu un “te iubesc” dis-de-dimineata?

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului