Dragoste

#sfaturi dragoste # sfaturi relatie la distanta #relatie la distanta

Cum sa faci ca o relatie la distanta sa functioneze

Distanta care separa doi parteneri poate fi un adevarat test care dezvaluie cat de solida este o relatie si ce sanse are sa fie o poveste de dragoste de succes. Descopera cateva lucruri pe care poti face pentru ca o relatie la distanta sa functioneze si pasiunea din cuplu sa nu dispara.

Stabiliti modul de comunicare

Doua persoane pot comunica in ziua de astazi in multe feluri. Prin mesaje text, video, pe email sau la telefon poti avea o oricand o conversatie cu partenerul de viata. Negociati cat de des si prin ce modalitate veti comunica.

Stabiliti intalniri

In timp ce pe parcursul saptamanii conversati prin mesaje sau prin apeluri, in weekend puteti sa stabiliti o intalnire virtuala pe Skype sau FaceTime. Expertii spun ca o intalnire virtuala este la fel de importanta precum o intalnire fata in fata.

Faceti cat mai multe lucruri impreuna

Partenerii care traiesc separate, la distanta mare unul de altul, au descoperit ca pot face impreuna aceleasi lucruri pe care le fac si cei care locuiesc impreuna. Folosindu-va tot de tehnologie puteti sa gatiti impreuna in acelasi timp, sa va uitati la un serial impreuna sau sa discutati despre ceva ce ati citit recent. Puteti chiar sa va relaxati facand baie in acelasi timp.

Planificati calatorii impreuna

Vizitele la intervale regulate de timp sunt importante intr-o relatie la distanta. Pe langa vizitele pe care vi le faceti unul altuia, puteti incerca si varianta de a va intalni undeva la mijlocul distantei. In acest fel, petreceti timp impreuna si explorati un loc nou.

Apropierea initima este importanta

Chiar daca nu sunteti impreuna fizic, viata intima ramane o prioritate in relatia voastra. Sexul este un detaliu important caruia ambii parteneri trebuie sa ii acorde importanta cuvenita. Specialistii ii sfatuiesc pe cei care se afla intr-o relatie la distanta sa vorbeasca deschis cu partenerul despre nevoile lor si sa negocieze impreuna cum aceste nevoi pot fi satisfacute.

Faceti o lista cu dorinte

Pentru orice cuplu, o lista cu dorinte comune este importanta. Cei care traiesc o poveste de dragoste la distanta poti tine o astfel de lista intr-un format digital astfel incat fiecare sa poata completa cu ceea ce isi doreste. Atunci cand va planuiti viitorul impreuna, sansele ca relatia sa functioneze cat mai bine sunt tot mai mari.

Stabileste-ti un obiectiv personal

Atunci cand esti intr-o relatie la distanta pare ca singurul lucru pe care ti-l doresti este sa imparti casa cu persoana iubita. Insa, ai grija si de planurile tale! Intotdeauna spune-I partenerului care iti sunt dorintele, astfel incat acesta sa te poata consola, sa te incurajeze si sa te sustina sa iti atingi obiectivul stabilit.

Intra intr-o comunitate

In ziua de azi exista cate un grup online pentru orice, inclusiv pentru persoanele care au o relatie al distanta. Sfaturile, experientele si povestile pe care le afli intr-o comunitate de persoane care traiesc ceva asemanator tie, te pot ajuta sa depasesti toate obstacolele care pot aparea uneori in relatiile la distanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare