Dragoste

#despartire #depresie #datorii #rate #probleme financiare #buget diminuat

Cum sa eviti o despartire din cauza problemelor financiare

Banii nu aduc fericirea, dar o pot intretine! Indiferent cat de solida ar fi relatia voastra, atunci cand problemele financiare isi fac aparitia, la orizont vor aparea si problemele de alta natura. A sti cum sa faci fata unei perioade mai grele din punct de vedere al banilor este esential daca tu si partenerul tau vreti sa treceti cu bine de aceasta. Iata cum eviti o despartire din cauza problemelor financiare.

Cand stii ca ai probleme

Faptul ca alimentele din frigiderul tau sunt din ce in ce mai putine, fara sa fie inlocuite cu aceeasi cantitate atunci cand sunt consumate ori ca ai ajuns sa iti alimentezi masina cu doar cativa litri de carburant sunt semnalele care declanseaza alarma.

In cazul in care nu aveti un fond de economii, perioada aceasta poate fi critica. Stabiliti cat mai curand un plan de masuri imediate, care sa va permita sa gestionati situatia fara prea mari probleme.

Calculati noul buget

Pe masura ce bugetul familiei se diminueaza ar trebui recalculat in vederea reconsiderarii cheltuielilor. Stabiliti impreuna ce este prioritar si ce nu, renuntand la cheltuielile inutile. De exemplu, daca obisnuiati sa aveti rezervata o seara pe saptamana in care sa va duceti la film, incercati sa renuntati de tot la aceasta activitate. Totodata, sedintele de shopping vor fi excluse, iar micile placeri, cum ar fi un suc sau o bere rece, vor fi puse in stand-by. Incercati sa le inlocuiti cu alte activitati desfasurate in casa: un film la televizor, o limonada facuta in casa, o cina romantica pregatita de voi etc.

Cereti ajutor

Desi este important sa va demonstrati voua, in primul rand, ca puteti face fata in cazul unei crize financiare in relatie, niciodata nu este gresit sa cereti ajutor din afara. Fie ca apelati la parinti sau la prieteni, acestia va pot ajuta cu sfaturi benefice, dar si cu bani imprumutati.

Mentineti comunicarea deschisa

Nu va inchideti in voi, suferind in tacere, impreuna puteti supravietui acestui examen dificil. Cand banii se duc pe rate si facturi si par ca niciodata nu sunt de ajuns, trebuie sa fiti capabili sa va sprijiniti unul pe celalalt, sa comunicati si sa va descarcati ofurile ajutandu-va cu solutii si idei, altfel intr-un timp mai lung sau mai scurt veti ajunge la despartire.

Alungati stresul din viata voastra

Este o perioada stresanta, care va poate afecta si sanatatea. Faptul ca ati taiat in carne vie si v-ati redus cheltuielile la minim poate duce la certuri in cuplu. Ca urmare,  veti fi tentati sa stati suparati, iar de aici pana la a aluneca in depresie nu mai este decat un pas. Nu vreti sa va despartiti, de aceea este bine sa continuati sa va aratati afectiunea. Plimbati-va in aer curat, vizitati-va rudele si prietenii. Miscarea si comunicarea alunga stresul si va si tin aproape.

Sursa foto:blogs.psychcentral.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului