Dragoste

#cuplu #relatie #plictiseala #rutina

Cum sa alungi plictiseala din viata de cuplu

Este cunoscut faptul ca intr-o relatie de lunga durata va aparea, la un moment dat, monotonia. Desi iti iubesti partenerul si vrei sa iti imparti viata cu el, vei descoperi la un moment dat ca il cunosti atat de bine incat toate gesturile sale, teribil de atragatoare in urma cu ceva timp, acum au doar darul de a te plictisi. Iar de aici si pana la instalarea monotoniei in viata ta de cuplu nu mai este decat un pas.

Pentru a evita insa sa ajungi in acest punct trebuie sa iei masuri din timp. Invata sa alungi plictiseala din viata voastra de cuplu! Daca nu stii cum, iti venim noi in ajutor si iti prezentam cateva idei simple care speram sa te ajute sa depasesti momentele de monotonie in cazul in care aceastea incep sa isi faca simtita prezenta intre tine si partenerul tau.
 

1 Impartasiti-va hobby-urile
 

Sunt convinsa ca partenerul tau adora meciurile de fotbal, mersul la sala de forta, filmele de actiune sau excursiile la munte. Este timpul sa te bucuri alaturi de el cand echipa sa favorita castiga un meci de fotbal de exemplu. Mergeti impreuna la filmele lui preferate si arata-i ca lucrurile care sunt importante pentru el, sunt importante si pentru tine. Desigur, este de dorit ca si el sa se bucure alaturi de tine de lucrurile care iti fac tie placere. Compania partenerului in aceste momente placute nu va face decat sa sporeasca atractia dintre voi si sa va ofere foarte multe momente placute.
 

2 Amintiti-va de primele intalniri


Nu-i asa ca inca iti mai amintesti cat de frumoase erau primele voastre intalniri? Cum va  plimbati ore in sir prin parc, cum luati cine romantice la restaurantul vostru preferat sau cum  mergeati in excursii doar voi doi in cele mai izolate locatii turistice? Ei bine, chiar daca acum relatia voastra numara cativa ani, inca mai puteti face toate aceste lucruri impreuna. Nu exista nicio alta metoda mai buna pentru a reaprinde flacara pasiunii intre voi decat retrairea celor mai frumoase momente pe care le-ati petrecut impreuna.
 

3 Faceti-va planuri de viitor


Iti doresti un copil, o casa sau pur si simplu vrei sa reamenajezi sufrageria? Discuta aceste lucruri cu partenerul tau, afla care sunt si planurile lui de viitor si stabiliti-va impreuna scopuri pe care sa le indepliniti. Toate aceste lucruri va vor ajuta sa priviti cu incredere spre viitor si vor creste doza de optimism din cuplul vostru.
 

4 Experimentati lucruri noi in pat
 

Este normal ca dupa ani si ani de convietuire , viata sexuala dintre parteneri sa nu mai fie la fel de incitanta ca la inceput. Insa, pentru a alunga rutina din dormitor nu trebuie decat sa apelezi la mici trucuri simple. De exemplu, urmareste impreuna cu partenerul tau un film erotic si imitati-i pe actorii principali, incercati pozitii noi sau faceti o vizita la sex-shop. Lasa rusinea la o parte si experimenteaza noi senzatii in intimitate pentru a trezi din noi pasiunea dintre voi.
 

5 Oferiti-va timp liber
 

Invata sa ii oferi partenerului tau timpul liber de care are nevoie, iar tu profita de acest lucru pentru a iesi la shopping sau la o cafea cu prietenele. In acest mod veti tine plictiseala la distanta, iar seara, la intoarcerea acasa, veti avea foarte multe lucruri sa va povestiti.
 

6 Organizati petreceri si iesiri cu prietenii
 

Socializarea este foarte importanta pentru fiecare individ. Ca si cuplu, iesirile cu gasca de prieteni si intalnirile distractive ce au loc cel putin o data pe saptamana sunt importante deoarece va ajuta sa descoperiti si viata altor oameni din jurul vostru, sa ramaneti optimisti si sa va bucurati din plin de micile placeri ale vietii. Incercati sa dati petreceri chiar la voi acasa. Veti vedea ce distractiv poate fi!

 

foto : www.procrastinationisaskill.wordpress.com


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului