Dragoste

#pasiune #amintiri #certuri #nunta de aur #longevitate cuplu

Cum sa ajungi la nunta de aur: secretele unei casnicii reusite!

Rabdare, bunavointa si multa iubire. Acestea ar fi ingredientele principale pentru a avea o casnicie reusita. Dar ce te faci cand, la un moment dat, timpul va schimba, nevoile si dorintele voastre nu mai converg, iar prioritatile in cuplu nu mai sunt comune? Nu exista o formula magica pe care sa o putem impartasi, insa exista mici, dar totusi marete lucruri pe care le poti pune in aplicare pentru a fi sigur ca ai un mariaj solid, care va ajunge chiar mai departe de nunta de aur.

Aduceti-va aminte de primele intalniri

Atunci cand un apropiat sau chiar propriul vostru copil va intreaba cum v-ati cunoscut, aveti grija ce raspuns oferiti. Cand amintirile voastre sunt placute si deveniti nostalgici, aveti toate sansele sa continuati cu un mariaj fericit.

Daca evocati aspectele mai putin placute din relatie si sunteti destul de succinti in descrierile voastre, inseamna ca lucrurile nu stau chiar atat de bine intre voi doi, este de parere psihologul John Gottman din cadrul Universitatii din Washinghton, cercetator in cadrul Laboratorului Seatle de Cercetare a Familiei.

Aveti grija cum va certati

Felul in care discutati in contradictoriu, precum si felul in care decurge o cearta in viata voastra spun multe despre viitorul vostru comun. Psihologul John Gottam a determinat 4 tipuri de emotie negativa folosite in argumentari, care sunt daunatoare unei casnicii: critica, dispretul, defensivitatea si refuzul de a mai interactiona.

Destinde atmosfera cu o gluma buna, arata-i afectiune partenerului de viata, explica-i pe un ton calm cum vezi tu lucrurile si incercati sa ajungeti la un compromis. Aveti toate sansele sa prindeti nunta de aur, daca procedati astfel.

Mentineti vie pasiunea

Daca mariajul vostru a intrat pe o panta descendenta si lucrurile nu mai sunt atat de intense pe cat erau odinioara, este timpul sa iei masuri si sa il revitalizezi. Aminteste-ti de lucrurile care va plac amandurora, plecati in calatorii, duceti-va sa alergati impreuna, iesiti in oras mai des etc. Sunt lucruri noi, pe care le puteti aduce in viata voastra. Cheia este sa aveti momente impreuna cat mai variate.

Acordati-va timp si pentru voi

Nu vreti sa deveniti un cuplu care isi vorbeste numai atunci cand isi spune "buna ziua" sau cand exista treburi casnice pe care trebuie sa le impartiti. Acordati-va macar 10 minute, spun psihologii, in care sa fiti doar voi doi si in care sa radeti, sa va faceti planuri de viitor sau sa va spuneti cuvinte frumoase.

Sursa foto:goodhousekeeping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare