Dragoste

#despartire #infidelitate #cuplu #relatie

Cum sa ai din nou incredere in partenerul care te-a inselat

Ai decis sa lasi in urma infidelitatea partenerului si sa incercati sa va reconstruiti relatia . Teoria suna bine insa, in realitate, iti este greu sa ai din nou incredere in persoana care ti-a inselat asteptarile. Mentine-te cu picioarele pe pamant si cere ajutorul celor din jur pentru a trece peste aceste momente dificile.

 

 

 

 Pasul 1. Renunta la atitudinea defensiva

 

Este normal sa nu te simti tocmai confortabil dupa ce ai acceptat infidelitatea partenerului tau. Ati hotarat sa depasiti acest moment si sa incercati sa va salvati relatia, insa ranile interioare inca nu s-au vindecat .

Incearca, in timp, sa nu mai despici firul in patru si sa nu tragi concluzii exagerate asupra fiecarui gest al partenerului tau. Pentru ca relatia voastra sa functioneze, trebuie sa iti recapeti increderea in acesta.

Asadar, un prim pas ar fi sa ii acorzi o sansa si sa nu mai urmaresti fiecare gest al celuilalt. In momentul in care simti ca “radarul” tau incepe sa functioneze, impune-ti sa te controlezi si sa renunti la atitudinea defensiva.

 

 Pasul 2. Fii rational

 

Chiar daca incercati sa petreceti cat mai mult timp impreuna pentru a va reface relatia, viata voastra isi urmeaza cursul firesc. Te simti inca nesigur si de aceea iti contactezi partenerul mai mult decat de obicei.

Faptul ca nu iti raspunde intotdeauna, din motive intemeiate, o sedinta, o reuniune etc., nu trebuie sa te puna pe ganduri sau sa iti dea de banuit. Cu cat vei deveni mai posesiv, cu atat relatia voastra se va deteriora.

Chiar daca, la intrebarea "ce face acum?", iti vin in minte cele mai negre raspunsuri , incearca sa vezi si reversul medaliei si sa iti dai raspunsuri logice. Tensiunea si nesiguranta te vor impiedica sa iti reconstruiesti relatia.

 

Pasul 3. Marturiseste-i partenerului sentimentele tale 

 

Daca simti ca nu reusesti sa ai incredere in cel de langa tine sau daca iti este greu sa accepti aceasta situatie, marturiseste-i partenerului tau tot ceea ce simti. Nu tine pentru tine aceste stari, pentru ca nimeni nu iti poate citi gandurile. Lasa-l sa iti aline suferinta si incercati sa gasiti impreuna o cale de a trece peste cele intamplate.

 

Pasul 4. Cere ajutor specializat 

 

Daca intr-adevar vrei sa iti salvezi relatia si nu gasesti o modalitate de a trece peste toate starile negative, apeleaza la un specialist. Terapia pentru cupluri este o practica destul de populara in strainatate si ar putea fi solutia ideala si pentru tine. O persoana obiectiva va prezenta problema astfel incat sa te scape de intrebari si nesiguranta.

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare