Dragoste

#casnicie #relatie #familie #divort #cuplu

Cum rezisti intr-o casnicie nefericita

O casnicie trebuie intemeiata pe iubire si respect. De aici decurge si fericirea relatiei. Cand unul dintre cele doua lipseste, incep necazurile. Astfel, dintr-un mariaj frumos se ajunge la o casnicie nefericita. Cum poti face insa sa depasesti momentele tensionate si chiar sa readuci bucuria in familie?

Pentru inceput trebuie sa intelegi care este cauza nefericirii tale. Pot fi cauze interne sau externe care va afecteaza relatia si, implicit, starea sufleteasca. Fa eforturi sa identifici momentul in care ai inceput sa fii nefericita. Ce altceva se intampla atunci in viata ta? Gandeste-te la un moment din relatia voastra in care v-ati simtit fericiti. Ce anume era diferit atunci? Care sunt noile responsabilitati pe care le ai? Sau ce ai avum si nu ai avut atunci? Ai familia aproape? Care sunt factorii majori de stres din viata ta? Ce poti face pentru a-i combate? Dormi bine? Faci lucruri care iti plac, care te fac sa te simti importanta? Ai hobby-uri pe care le practici? Ai copii?

Sunt doar cateva intrebari care te-ar putea ajuta sa identifici cauza nefericirii voastre in cuplu. Iata cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa-ti salvezi casnicia:

1. Discuta cu sotul tau despre sentimentele voastre, asumandu-ti responsabilitatea unor eventuale esecuri aparut. Nu pune toata vina pe spinarea lui.

2. Exprima-ti nevoile in mod clar: "As vrea sa petrecem mai mult timp impreuna", "Am nevoie de mai mult ajutor in treburile casnice si in cresterea copiilor", "Vreau sa ma asculti mai mult", "Mi-as dori sa fii mai afectuos."

3. Spune-i care crezi ca ar fi consecintele in cazul in care lucrurile nu se indreapta.

4. Intreba-ti sotul care sunt nemultumirile lui si cum vede casnicia voastra.

5. Ia in calcul sedinte de terapie pentru cupluri.

6. Ia in calcul separarea de comun acord pentru o anumita perioada, timp in care sa va clarificati situatia.

7. Cere sprijinul confidentului tau. Poate fi cea mai buna prietena sau un parinte ori un frate. Te va ajuta sa depasesti perioada neclara din casnicie si chiar ti-ar putea oferi sfaturi menite sa imbunatateasca relatia.

8. Aminteste-ti ca fiecare relatie are suisuri si coborasuri si ca nu esti singura in sentimentele tale. Aminteste-ti ca, daca nu mai e nimic de facut si devine inevitabil divortul, nu trebuie sa te consideri o ratata.

In timp ce urmezi toti acesti pasi sau macar o parte dintre ei, fa tot posibilul sa te simti fericita. Daca nu ai prieteni, fa altceva. Te-ai putea apuca de niste cursuri, punand in practica o pasiune mai veche, poti pleca intr-o scurta vacanta sau chiar iti poti schimba locul de munca, astfel incat sa simti ca ai facut o schimbare majora in viata ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului