Dragoste

#relatii esuate #relatii #dragoste

Cum poti trece peste o relatie esuata

Inceputurile unei relatii sunt frumoase, insa despartirile sunt grele. Momentul acela cand tot ceea ce a fost frumos se termina printr-un simplu adio, iar drumurile voastre se despart. Urmeaza zile in care suferi asteptand un telefon sau un cuvant de la cel/cea cu care ai impartit ani din viata, sperand ca totul se va sfarsi cu bine.

Daca vrei sa-ti pui mintea in ordine si sa incerci sa te (re)descoperi, aici vei gasi sfaturi/informatii/ exemple care te vor ajuta sa-ti incarci bateriile si sa treci cu bine peste acest moment dureros din viata ta.

1. In primul rand, ar fi bine sa nu iti faci iluzii de impacare, deoarece stii si tu cum sta treaba cu ciorba reincalzita. Parca nu prea mai are acelasi gust, iar voi ati ajunge, mai devreme sau mai tarziu, in aceeasi situatie. Asa ca, incearca sa eviti sa cazi in aceasta capcana care va fi doar pierdere de timp si nicidecum o regasire a persoanei de care te-ai despartit.

2. Apoi ideal ar fi sa uiti de fostul/fosta si sa te concentrezi mai mult asupra prietenilor pe care i-ai cam neglijat in ultima perioada. Sa povestiti, sa radeti, sa iesiti la un film sau sa gasiti activitati care sa-ti distraga atentia de la despartire.

3. Nu tine in tine furia si resentimentele provocate de aceasta situatie! Daca simti nevoia, exteriorizeaza-le! Povesteste prietenilor sau familiei cat de greu iti este si cat de mult suferi. Este pasul eliberator care te poate ajuta sa mergi mai departe si sa depasesti momentul.

4. Scapa de obiectele care iti amintesc de fostul/ fosta. Cu ce te mai ajuta sa pastrezi fotografiile persoanei de care tocmai te-ai despartit? De ce vrei sa-ti faci viata amara, privind mereu la lucrurile ramase de la partenerul din trecut? Risti sa te blochezi intr-un trecut care iti va da dependenta de o poveste care nu mai exista.

5. Nu te arunca imediat intr-o alta relatie! Primul instinct este acela ca dupa asemenea momente sa ne gasim alinarea, cautand imediat o alta persoana care sa inlocuiasca ceea ce tocmai am pierdut. Total gresit! Stiu ca vrei sa umpli un gol, insa pe termen lung, este o decizie perdanta. Important este sa te refaci sufleteste, sa te impaci tu cu tine, sa stii ce vrei si abia apoi sa incerci sa cunosti pe altcineva.

6. Priveste spre viitor si nu lasa trecutul sa te tina in loc! Este important sa-ti faci planuri si sa incerci sa te implici in proiecte noi care sa te tina departe de fosta relatie. Nu este simplu, insa daca iti ocupi mintea cu altceva, nu vei mai ramane blocat/a in eternele intrebari/ dileme care ne bantuie pe toti dupa o despartire.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului