Dragoste

#relatie #despartire #dragoste

Cum iti dai seama daca relatia ta va fi una de durata sau nu?

Ai depasit faza incipienta, primele trei luni de entuziasm nebun au trecut si acum vine marea intrebare: relatia voastra va fi una de durata sau pur si simplu o alta experienta inscrisa in carnetelul tau de cuceriri ?

Acum este momentul sa afli adevarul. Fii atenta la urmatoarele indici si afla cum sa-ti dai seama daca dragostea dintre tine si iubitul tau va trece testul timpului sau nu.
 

Aceeasi varsta... mentala

Diferentele de varsta nu reprezinta intotdeauna un inconvenient in consolidarea unei relatii de lunga durata. Ce zici de Demi Moore si Ashton Kutcher? Sunt exemplul cel mai bun al unei relatii care a invins discrepantele dintre generatii. Astfel, faptul ca tu esti mai mica cu ceva ani decat el sau invers nu trebuie sa fie un impediment. Insa varsta mentala da! Sa fiti la la fel de maturi din punct de vedere psihic este o cerinta de care trebuie sa tii cont.
 

Trecutul... la puterea infinit

Trecutul unei persoane este de multe ori cartea sa de vizita. Daca tu sau iubitul tau ati avut pana acum doar relatii de scurta durata, iti dai seama ca si in viitor situatia se va prezenta cam la fel. Astfel, rasfoieste putin prin trecutul partenerului tau si stabileste gradul de seriozitate pe care il depune intr-o relatie prin numarul de aventuri avute. Este valabil si in cazul tau. Pana la urma o relatie serioasa presupune seriozitate, in timp ce o aventura presupune doar distractie. Descoperiti astfel pe ce puneti voi pret mai mult dintre cele doua.

Viitorul... un numitor comun

Cat de des iti vorbeste iubitul tau de viitor si de cate ori foloseste sintagma „noi” cand se refera la el? Sa cunosti planurile pe termen lung ale partenerului tau si sa fie prezent si numele tau acolo sunt indicii clare ca iubitul tau este pus pe fapte marete si vede relatia voastra una ca pe una de durata. Acelasi lucru este valabil si pentru tine. Ii impartasesti planurile de viitor? Cum il vezi pe iubitul tau raportat la viata ta de acum in 10 ani? Langa tine, punand muraturi, sau undeva, departe?
 

Sex, sex si iar sex

Se stie foarte bine ca o relatie serioasa nu se consolideaza numai pe sex, dar in acelasi timp, acesta este un factor foarte important atunci cand se verifica durabilitatea acesteia. Desi multi ignora acest aspect si mai mult de atat se rusineaza sa vorbeasca despre el, este bine ca tu sa stii sa iei temperatura din dormitorul vostru. Cate grade indica acel termometru sexual? Arde si mocneste precum focul sau mai degraba te duce cu gandul la o limonada rece?

Familia si prietenii au putere de decizie

Daca nu pui prea mare pret pe impresia pe care i-o lasi mamei, fratelui sau prietenilor iubitului tau, crezand ca in relatia asta sunteti doar voi doi, te poti insela. Acestia au adeseori puterea de a hotari daca lucrurile merg mai departe sau. Incearca sa te faci placuta si sa te intelegi bine cu ei, nu este cazul sa ti-i faci dusmani. In plus, familia si prietenii pot spune multe despre barbatul langa care stai, ca atare nu-i trata cu indiferenta.

Prieteni si apoi iubiti

Atunci cand incepi o relatie cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o, poti spune ca pornesti intr-o aventura necunoscuta care ar putea avea final fericit sau nu. N-ajungi sa cunosti un om in cativa ani, daramite in cateva luni. Ca atare, daca ati fost prieteni inainte sa formati un cuplu, aveti un atu si probabilitatea ca relatia vostra sa fie una de durata creste considerabil.

Al saselea simt

De multe ori, oricate indicii sau contra-indicii ai primi, simti pur si simplu, fara niciun ajutor venit din mediul extern, ca persoana respectiva iti este predestinata, ca ai gasit acel suflet pereche langa care sa-ti petreci tot restul vietii. Acest instinct sau al saselea simt cum i se mai spune, rar da gres. Ca atare, asculta-ti inima si bucura-te de iubire si implinire sufleteasca intr-o relatie trainica care a depasit limitele timpului. 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului