Dragoste

#cuplu # relatie serioasa #relatie stabila #relatie de dragoste

Cum invingi frica de relatie stabila

Multe persoane nu ajung niciodata sa experimenteze o relatie frumoasa de dragoste deoarece se tem sa isi ia angajamente . Acest cuvant este unul care ii pune pe fuga in special pe barbati. Ei se gandesc adesea ca angajamentul si relatiile stabile implica automat pierderea libertatii si a independentei.

Iata care sunt motivele pentru care atat barbatii, cat si femeile se tem de relatiile stabile, dar si cum poate fi fi invinsa aceasta frica:
 

De ce se tem barbatii de o relatie stabila


Barbatii, in general, nu isi doresc sa renunte la libertatea lor, la iesirile cu prietenii si la activitatile pe care le desfasoara in mod regulat. Da, stiu si ei ca se vor putea bucura in continuare de toate aceste lucruri, dar nu cu aceeasi frecventa. In plus, se gandesc ca ar trebui sa ceara mereu permisiune si ca ar trebui sa dea tot timpul socoteala, explicatii si detalii.

Barbatii nu isi doresc sa renunte la spatiul lor personal si sa aiba o partenera care sa puna presiune asupra lor. De asemenea, unii dintre acestia se tem de gandul ca isi iau angajamentul sa faca sex cu o singura partenera, iar aceasta idee nu este deloc pe placul lor.
 

De ce se tem femeile de o relatie stabila


In general, femeile isi doresc o relatie sigura, stabila, care le ofera confort emotional. Totusi, mai exista si acele femei care evita sa se implice din cauza faptului ca au avut de suferit de prea multe ori in urma relatiilor esuate.

Indiferent ca au fost inselate sau ca nu au gasit un partener dispus sa le faca sa se simta implinite, apreciate si iubite, femeile incep sa se fereasca de angajamente pentru a evita sa mai sufere. Asadar, in cazul femeilor, motivele sunt de obicei mai solide.
 

Cum sa depasesti frica de angajament

  • Experimenteaza


Este evident ca nu vei ceda in fata primei persoane cu care poti avea o relatie de dragoste . Incearca sa cunosti cat mai multe persoane si sa le supui pe acestea unor teste. De exemplu, daca vrei sa ii testezi gradul de gelozie si posesivitate , organizeaza o iesire in grup. Poarta-te frumos cu persoana respectiva, dar incearca sa acorzi atentie si celorlalte persoane de sex opus care se afla in grupul vostru.

Este posibil ca partenerul tau sa nu iti reprozeze nimic, avand in vedere ca nu s-a stabilit daca aveti o relatie (mai mult sau mai putin serioasa), dar sunt semne care iti pot arata ca l-au deranjat comportamentul tau. De exemplu, daca isi schimba tonul vocii, daca brusc vrea sa plece acasa sau incepe sa te ignore, cu siguranta are anumite frustrari care nu iti vor fi pe plac in timpul unei relatii.

Incearca sa ai o relatie cu o persoana care iti intelege dorinta de libertate si care nu incearca sa te limiteze in niciun fel.
 

  • Schimba-ti atitudinea


Daca pornesti in cautarea unei relatii cu gandul ca nu o sa functioneze sau ca nu vei gasi niciun partener care sa iti ofere toate lucrurile de care ai nevoie, probabil ca nici nu mai are sens sa mai incerci. Gandirea pozitiva este un factor esential in orice moment, dar mai ales atunci cand vrei sa ai o relatie frumoasa.
 

  • Nu toata lumea este la fel


Poate ca experientele din trecut sunt vinovate de temerile actuale, dar trebuie sa le depasesti pentru a-ti trai viata. Chiar daca in trecut ai avut relatii in care gelozia si posesivitatea erau un lucru obisnuit, sunt sanse foarte mari sa gasesti un partener care sa iti inteleaga necesitatile si sa te respecte ca pe un egal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului