Dragoste

#relatie de cuplu #suflet pereche #compatibilitate #aspect fizic #greutate fizica

Cum influenteaza greutatea sansa de a avea o relatie

Aspectul fizic este un factor important in multe relatii, iar greutatea este si ea importanta. Un economist american a reusit sa calculeze impactul greutatii in gasirea unui partener.

Cel putin la prima impresie, aspectul fizic conteaza foarte mult. Kilogramele in plus pot fi insa compensate cu alte calitati atunci cand vine vorba de o relatie.

Pierre-Andre Chiappori, un specialist in economie de la Universitatea din Columbia (New York), a demonstrat ca greutatea devine mai putin importanta in atragerea unui partener atunci cand intra in calcul alti factori: banii si educatia.

Cresterea greutatii in timpul relatiei poate fi compensata prin factori diferiti, care mentin acelasi nivel de atractie pentru partener.
 

Greutatea la barbati


Lucru care nu surprinde pe nimeni, greutatea barbatilor este echilibrata de puterea lor financiara. Specialistul a creat chiar o formula care ia in calcul greutatea barbatilor raportata cu veniturile.

Potrivit economistului american, relatia dintre indicele masei corporale si venituri este simpla: fiecare crestere cu 10% a IMC este compensata de o crestere cu 3% a veniturilor. Indicele masei corporale este calculat ca greutatea impartita la patratul inaltimii.

Kilogramele in plus pot fi compensate de cresterea veniturilor, iar cercetatorii au demonstrat astfel faptul ca alte calitati pot echilibra cu usurinta problemele la capitolul aspect sau greutate intr-o relatie.
 

Greutatea la femei


In cazul femeilor, kilogramele in plus sunt compensate de educatie. Cu cat o partenera este mai educata, cu atat greutatea ei conteaza mai putin.

Nivelul femeilor care obtin o diploma de licenta, de Master, de Bachelor sau chiar un doctorat este in crestere. In ciuda intelepciunii populare care spune ca multi barbati de tem de o partenera mai inteligenta, se pare ca inteligenta si educatia sunt atuuri importante pentru femeile care nu au greutatea standard.

Chiar daca greutatea este prezenta la inceputul relatiei , sau kilogramele in plus sunt acumulate de-a lungul timpului, diplomele obtinute de femei ofera un echilibru in atractie pentru partenerii potentiali.
 

Impactul greutatii in gasirea unui loc de munca


Kilogramele in plus pot fi compensate de alti factori atunci cand vine vorba de relatia de cuplu, insa pe piata muncii greutatea ramane foarte importanta.

Frumusetea si greutatea standard sunt apreciate si in domenii in care ele nu sunt cu adevarat o necesitate pentru angajati, iar salariile femeilor supraponderale sunt semnificativ mai mici decat ale colegelor de munca care cantaresc mai putin.

Aspectul fizic devine tot mai important pe piata muncii, unde acesta poate fi compensat doar de un CV cu adevarat impresionant. Atat barbatii cat si femeile dedica tot mai mult timp aspectului fizic, care le este util si in cariera si in viata personala , atunci cand cauta un partener.

In dragoste, greutatea si aspectul fizic pot ocupa insa locul secundar doar atunci cand banii sau educatia devin un aspect important, potrivit studiului realizat la Universitatea din Columbia.


Sursa foto: M.onet.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare