Dragoste

#partener de viata #partener cuplu #kilograme in plus #cearta cuplu #comunicare cuplu

Cum ii spui partenerului ca trebuie sa slabeasca

Daca partenerul tau s-a ingrasat in ultima perioada din cauza unui regim alimentar sau al unui stil de viata dezechilibrat, s-ar putea sa aiba nevoie de un imbold pentru a constientiza acest lucru si pentru a lua masuri. Poate fi dificil de gasit o cale prin care sa-i spui ceva fara sa-l ranesti.

Iata in continuare cum iti poti ajuta sotul sau iubitul sa constientizeze ca este cazul sa slabeasca:

1 Blandete

Iti amintesti cum faci cand vrei sa-l convingi sa-ti cumpere un lucru frumos sau sa faca ceva ce numai tu consideri a fi important? Daca ai reusit sa-l convingi in trecut cu blandete si dragalasenie, se poate sa te fi ascultat pentru ca stia ca asa iti face tie o placere. Cand ii spui partenerului ca s-a ingrasat , alege-ti cuvintele cu mare atentie. De exemplu, in loc sa-i spui "Vezi ca te-ai ingrasat!" ii poti spune "Dragul meu, nu ai remarcat in ultima vreme ca ai luat, parca, cateva kilograme in plus ?"

Priveste-l dragastos, strange-l in brate si fa-l sa se simta iubit. In felul acesta, nu doar ca nu se va simti pus la zid, dar va aprecia grija pe care o ai fata de el. In loc sa faci o afirmatie dura, faci doar o remarca, aruncand aceasta "posibilitate a ingrasarii" pentru ca el sa proceseze singur informatia si sa ajunga la concluzia la care tu ai ajuns deja. Cu tact si blandete, sunt mari sanse sa se apuce de sport sau de o cura de slabire doar pentru a-ti face tie placere.

2 Dieta si sport

Odata ce si-a dat seama ca trebuie sa slabeasca, treci la pasul 2. Este vremea sa-l pozitionezi pe directia cea buna: cea a unui stil de viata mai sanatos. Luati masa impreuna, consumand alimente cu mai putine calorii, fara sa exagerati cu sacrificiile. In felul acesta, iti sustii barbatul iubit si-l incurajezi sa se alimenteze mai sanatos.

Incurajeaza-l sa practice un sport sau inscrieti-va amandoi la o sala. Este un motiv in plus pentru a petrece timp impreuna si pentru a va imbunatati conditia fizica.

3 Aprecierea reusitei

Cand constatati ca a pierdut din greutate, fii alaturi de el si lauda-l pentru performanta. Partenerul tau are nevoie sa stie ca esti langa el si la bine si la rau si ca esti mandra de el.

4 Eliminarea obiceiurilor proaste

Daca sotul tau vine tarziu de la serviciu in fiecare seara si s-a obisnuit sa se consoleze cu o in fata televizorului, este cazul sa elimini din programul lui zilnic astfel de obiceiuri.

Scoate-l afara, la o scurta plimbare in care doar sa va tineti de mana si sa va bucurati de 10 minute de relaxare in doi. Daca esti mai indrazneata, danseaza-i lasciv pana cand nu va mai reusi sa se concentreze deloc la emisiunea de la televizor si te va dori cu ardoare. Daca tu arati bine si esti plina de viata, isi va dori sa fie si el in forma.

5 Ce nu trebuie sa faci cand partenerul tau s-a ingrasat

Nu-l critica intr-un mod rautacios pentru kilogramele acumulate, nici cand sunteti singuri, nici de fata cu alte persoane. Nu-l jigni si nu-l respinge deoarece niste simple kilograme in plus pot deveni o mare problema in casnicie atunci cand se adopta un comportament gresit.

Sursa foto : healthylifecarenews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului