Dragoste

#sarbatori de iarna #partener #cuplu #comunicare cuplu

Cum faci fata unui partener morocanos de Sarbatori

Sarbatorile de iarna pot fi uneori si o sursa de stres, atunci cand nu ai sustinerea partenerul in decorarea casei si pregatirea cadourilor. Afla cum sa faci fata unui partener morocanos de sarbatori.

Negativitatea partenerului poate distruge rapid atmosfera de sarbatoare. Daca persoana iubita devine morocanoasa in perioada sarbatorilor de iarna, este recomandat sa iei masuri. Afla ce poti face pentru a mentine o atmosfera placuta si pentru a tine sub control starile negative ale partenerului.
 

Incearca sa afli cauza


Comunicarea este importanta mai ales atunci cand vezi ca ceva il tulbura pe partenerul tau de viata. Evita reprosurile daca vrei sa imbunatatesti atmosfera in casa si incearca sa afli care este problema.

Daca partenerul este de obicei morocanos in perioada sarbatorilor de iarna, exista cu siguranta o cauza, iar tu il poti ajuta sa o gaseasca si sa o elimine. Atunci cand simte ca iti pasa cu adevarat de el si nu vrei doar sa scapi de o grija, va discuta sincer cu tine.
 

Nu insista discutarea problemei


Uneori partenerul pur si simplu nu vrea sa discute problema. Daca evita intrebarile legate de starea lui si schimba rapid subiectul, nu insista.

Chiar daca poate fi frustrant sa nu primesti raspunsul pe care ti-l doresti, reprosurile si insistentele nu vor imbunatati cu nimic situatia, nici pentru tine, nici pentru partener. Arata-i insa disponibilitatea ta de a-l ajuta cu starea lui proasta in cazul in care va dori sa apeleze la tine.
 

Detaseaza-te de stres


Cand nu primesti raspunsurile pe care ti le doresti, cel mai bun pas pe care il poti face este sa te detasezi de stres. Nu il vei ajuta cu nimic pe partener daca te superi pe el si nu il poti forta sa se simta mai bine.

Acest pas poate fi dificil, dar incearca sa iei o pauza de cateva minute atunci cand simti ca nu mai suporti sa fii cu el in aceeasi camera pentru ca iti strica si tie atmosfera de sarbatoare.
 

Nu iti asuma responsabilitatea


Oricat de mult iti iubesti partenerul, nu esti responsabil complet pentru fericirea lui. Daca ai facut deja pasii de mai sus, ai incercat sa discuti subiectul si i-ai explicat ca ii stai la dispozitie, nu prelua responsabilitatea pentru partenerul morocanos.

Multi simt ca nu isi indeplinesc rolul de partener bun atunci cand celalalt este suparat si ei nu il pot ajuta cu nimic. Sarbatorile sunt insa o perioada aglomerata pentru toata lumea si nu esti dator sa renunti la responsabilitatile tale adevarate pentru a te gandi prea mult la un lucru pe care nu il poti rezolva.
 

Nu-l lasa sa strice atmosfera de sarbatoare


Odata ce te-ai detasat de stres si ai evitat sa-ti asumi responsabilitatea, inarmeaza-te cu multa rabdare. Partenerul morocanos si-ar putea reveni oricand in urma gesturilor tale de tandrete si atentie.

Evita mai ales formele de agresivitate pasiva, de exemplu preluarea unor responsabilitati ale partenerului. Daca in mod traditional persoana iubita face o anumita sarcina, preluarea ei este echivalenta cu a spune "Nu am nevoie de tine in perioada asta", lucru ce poate supara si mai mult partenerul morocanos.

Nu ignora si nu evita persoana iubita, dar concentreaza-te asupra mentinerii unei stari pozitive, pe care o poti impartasi cu persoana iubita atunci cand va fi disponibila.

Sursa foto : EVZ.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului