Dragoste

#preconceptie #relatie de cuplu # concepere copil #parinti #copil cuplu

Cum este afectat un cuplu care incearca sa conceapa un copil

Conceperea unui copil este o decizie majora, care nu doar duce viata de cuplu la un alt nivel, dar schimba cu totul prioritatile celor doi. Este o schimbare importanta, care trebuie gestionata cu grija, astfel incat entuziasmul de a deveni parinti sa nu se transforme in final intr-un mare stres pentru amandoi.

Cum este afectat un cuplu care incearca sa conceapa un copil? Iata in continuare principalele lucruri care nu vor mai fi niciodata la fel:

1 Pregatirea psihica si financiara

Inainte de aducerea pe lume a primului copil, fiecare partener il judeca pe celalalt in functie de cat de afectuos este cu el, cat de multa incredere exista in relatie, cat de mult il iubeste etc. Odata cu decizia conceperii unui copil, fiecare se gandeste daca vor fi parinti buni, cum se vor descurca sa-l creasca pe micut, cum il vor educa , cat de solvabili sunt din punct de vedere financiar etc.

Cariera, banii, priceperea in a avea grija de copii sunt cateva dintre principalele griji, atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor.

2 Relatia cu rudele

Daca pana acum era mai usor sa ai o relatie mai superficiala cu rudele apropiate precum fratii, surorile sau parintii, acum familia devine mult mai importanta. Rudele te pot ajuta in situatii foarte dificile, in care ai cu adevarat nevoie de cineva care sa-ti dea o mana de ajutor in casa sau cu copilul. De aceea, se intampla uneori sa fii nevoit sa treci peste divergente pentru a-ti indeplini scopul.

3 Relatia cu prietenii

Cuplurile care decid sa aduca pe lume un copil tind sa fie mai apropiate de prietenii care se afla in aceeasi situatie si de cei care au devenit deja parinti. Din aceasta cauza, nu de putine ori se intampla ca prietenii singuri sau cei care au alte prioritati in viata sa fie indepartati sau ignorati de catre cuplurile care vor copii.

4 Ignorarea nevoilor partenerului de cuplu

In cazul in care unul dintre parteneri isi doreste mai mult decat celalalt sa aiba un copil, exista riscul ca persoana iubita sa se simta data la o parte. In special, in cazul parintilor care au probleme in conceperea unui copil se intampla ca femeile sa fie prea preocupate de acest aspect si sa uite ca barbatii au nevoie in continuare de prezenta lor.

5 Timp si cheltuieli

Preconceptia implica adesea cheltuieli pe analize, pentru amenajarea camerei bebelusului etc. Este vorba despre multi bani si mult timp investit special pentru a deveni parinti. In acest fel, cuplul trece pe plan secund, iar de aici pot aparea frustrarile. Una dintre cele mai bune modalitati de a pastra un echilibru intre rolurile in cuplu si cel de viitor parinte este acela de a tine cont de ambele realitati.

Cei care se simt obositi si descurajati pot pleca intr-o vacanta pentru a petrece cateva zile departe de doctori, articole de design interior si alte lucruri care le-au rapit tot timpul liber.

O alta modalitate este de a discuta deschis despre ce isi doreste fiecare si de a incerca sa gasesti solutii pentru problemele voastre. Cel mai important lucru, insa, il constituie faptul ca de acum incolo veti fi trei persoane, in loc de doua. Odata acceptata aceasta realitate, este mult mai usor sa planifici totul.

Sursa foto : krunalshimpi.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare