Dragoste

#relatie de cuplu #relatie #relatie de durata

Cum afli daca vrea o relatie de durata

De cele mai multe ori, perspectivele unei relatii la inceputul ei sunt neclare. Daca primesti semnale mixte si nu stii cat de implicat este partenerul tau, analizeaza-i gesturile si vei afla daca vrea o relatie de durata.

Cea mai simpla cale de a afla ce intentii are partenerul este, desigur, de a-l intreba. Ce faci insa atunci cand nu vrei sa-i pui aceasta problema pentru ca a trecut prea putin timp de cand sunteti impreuna sau pur si simplu pentru ca ti-e frica de raspuns?

Afla cum poti descoperi daca partenerul tau vrea o relatie de durata analizandu-i gesturile.
 

Planuri de viitor


Atunci cand cineva nu crede in viitorul unei relatii, nu va face niciun plan alaturi de partener.

La inceputul unei relatii nu poti cere persoanei de langa tine planuri de vacanta sau pentru Revelionul de anul viitor.

Daca insa observi ca nu vrea sa faca planuri alaturi de tine nici pentru saptamana viitoare, ar putea sa investeasca mai putin ca tine in relatia voastra.

Situatiile in care te lasa sa faci planuri pentru a-l prezenta parintilor sau prietenilor insa de fiecare data intevine "ceva" sunt un alt indiciu ca nu cauta o relatie de durata alaturi de tine.
 

Atentie si maniere


Atentia si consideratia pe care ti-o acorda in viata de zi cu zi, dar si manierele pe care le manifesta fata de tine sunt alti indicatori importanti pentru viitorul relatiei voastre.

Daca iti uita ziua de nastere sau pur si simplu uita de rugamintile tale cotidiene, motivul ar putea sa nu tina de pierderi de memorie, ci pur si simplu de faptul ca nu tine atat de mult la tine incat sa-i pese daca te superi dau nu.

Atunci cand observi ca timpul petrecut alaturi de el se rezuma doar la nopti, s-ar putea ca acest lucru sa nu fie temporar. Daca nu iti face loc in viata lui, nu crede cu adevarat in sansele de viitor ale relatiei voastre.

Nici in cazul in care nu il intereseaza daca tu te mai vezi si cu altii, nu vrea o relatie de durata.

Cand partenerul vrea sa petreceti timp impreuna doar la el acasa, trebuie sa iti pui un semn de intrebare. Cand nu face niciun efort de a se integra in viata ta dupa mai multe luni de relatie si asteapta ca tu sa faci toate sacrificiile, nu te vede ca pe o persoana alaturi de care vrea sa isi petreaca toata viata.
 

Comunicare in doi


Semnul cel mai clar cu privire la modul in care vede viitorul relatiei voastre poate fi gasit in comunicarea la distanta, fie ca este telefonica sau online.

Cand observi ca tu dai cel mai des telefoane , iar el nici macar nu te suna atunci cand descopera un apel nepreluat, nu trebuie sa-ti mai pierzi timpul.

In cazurile extreme, poti sa il suni de pe numarul tau in afara orelor lui de serviciu. Daca nu iti raspunde, suna-l de pe un alt numar sau cu numar necunoscut. In cazul in care iti raspunde, vei sti ca lipsa lui de consideratie fata de tine este cu adevarat un semn al neincrederii lui in viitorul relatiei.

Atunci cand problemele de comunicare nu tin de frecventa si directia acesteia, ci de calitatea ei, trebuie sa iei si acest factor in considerare. Daca relatia voastra continua de mai bine de sase luni si totusi tu nu simti ca il cunosti cu adevarat sau ca te tine la distanta, probabil ca nu isi doreste cu adevarat o relatie de durata cu tine.

In cazul in care observi ca oricare dintre problemele semnalate incep sa se estompeze sau sa dispara, acorda-i totusi inca o sansa, pentru a te convinge daca relatia voastra poate avea un viitor sau nu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii