Dragoste

#dragoste #sex #relatie #fata

Cum afli daca vrea doar sex sau dragoste? Il tradeaza fata

Te-ai gandit vreodata ca instinctele tale te pot ajuta sa-ti dai seama la prima vedere ce fel de relatie cauta orice barbat?

Un studiu realizat de universitatile Durham, St. Andrews ai Aberdeen din Marea Britanie arata ca atat barbatii cat si femeile pot "citi" in trasaturile potentialilor parteneri intentiile acestora.

Cercetarea, realizata pe 700 de participanti heterosexuali, arata ca cei mai multi oameni iau instinctiv decizii de a incepe o relatie cu cineva, bazat pe modul in care acestia arata.

Participantii la studiu au fost rugati sa noteze atractivitatea si atitudinea catre sex a barbatilor si femeilor doar uitandu-se la poze cu ei. Parerile acestora au fost comparate apoi cu atitudinile subiectilor din fotografii, deduse de cercetatori printr-un chestionar complex.

Barbatii si femeile care au participat la studiu au recunoscut, in mare parte, atitudinea subiectilor din poze, daca acestia sunt interesati de relatii pe termen lung sau de relatii sexuale pe termen scurt.

72% dintre cei chestionati au reusit sa identifice corect atitudinea sexuala a mai mult de jumatate dintre barbatii si femeile din poze.

Studiul arata ca cei care pareau deschisi la ideea unei relatii sexuale de scurta durata au fost considerati mai atractivi.

 

Barbatii cauta femeile ce par interesate de relatii scurte

 

Cercetarea a subliniat totusi o diferenta majora intre sexe: barbatii prefera femeile care par deschise la relatii scurte, in timp ce femeile au fost interesate de barbatii in care au vazut potential pentru o relatie de lunga durata.

Barbatii considerati cei mai deschisi pentru relatii sexuale fara atasamente au fost cei cu aspect mai "masculin", cu maxilar patrat, nas mai mare si ochi mai mici. Aceste concluzii au intarit alte studii ale cercetatorilor, care au ajuns la concluzia ca femeile vad in barbatii cu trasaturi foarte masculine un risc mai mare de infidelitate .

"Rezultatele noastre arata ca, desi unii oameni pot simti strategia sexuala a altora doar uitandu-se la fata lor, cei mai multi nu sunt intodeauna foarte siguri de alegerea facuta, deoarece indiciile sunt foarte subtile. Dar preferintele pentru anumite tipuri de fata au fost foarte puternice", a explicat Dr Lynda Boothroyd, sefa departamentului de Psihologie al Universitatii Durham, citata de msnbc.com.

Aspectul fizic poate fi considerat un indicator pentru tipul de personalitate si pentru preferintele emotionale, chiar daca semnalele sunt interpretate subconstient.

"Desi fata poate da indicii despre atitudinile sexuale, barbatii nu trebuie sa presupuna ca pot ghici intentiile sexuale ale unei femei doar dupa aspectul ei, deoarece dorintele ei prevaleaza. Cele mai multe femei care au participat la studiu nu au fost interesate nici de relatii pe termen scurt cu barbatii pe care i-au asociat cu promiscuitatea", a spus profesorul David Perrett de la Universitatea St Andrews.

 

Cum sa recunosti o femeie dupa buze

 

Concluziile studiului au fost intarite si de o alta cercetare intreprinsa de Universitatea din Leicester, Marea Britanie.

Potrivit cercetatorilor, buzele unei femei reprezinta un indiciu pentru barbati atunci cand acestia isi cauta o partenera.
Femeile cu buzele groase prezinta o probabilitate foarte mare de a fi percepute ca fiind mai disponibile pentru relatii scurte, in defavoarea celor serioase.

Buzele carnoase, rotunde, sunt un indiciu pentru a recunoaste femeile grijulii si sensibile cu partenerul de viata, potrivit studiului citat de Gandul.

Atunci cand buza superioara a unei femei este mai subtire decat cea inferioara, aceasta ar fi predispusa catre stangacia de a-si impartasi sentimentele intr-o relatie. O buza inferioara mai subtire ar fi un indiciu pentru o persoana foarte generoasa.

Buzele uniforme sunt un indicator pentru o personalitate comunicativa, in timp ce buzele mici sunt un indiciu pentru o persoana centrata asupra sinelui. Buzele subtiri indica un caracter insensibil, lipsit de afectiune.

Chiar daca trasaturile potentialilor parteneri ne indica uneori predispozitia acestora spre anumite tipuri de comportament, nu uita ca cel mai important lucru nu este mostenirea genetica ci alegerile constiente pe care le face fiecare dintre noi, legat de preferintele pentru relatii de scurta sau lunga durata.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii