Dragoste

#cuplu #partener #sex #relatii # sfaturi relatii #increderea in cuplu

Consolidarea increderii in cuplu: 4 solutii pentru imbunatatirea relatiei

Increderea este piatra de temelie a unei relatii sanatoase, iar lipsa ei poate duce la destabilizarea armoniei sentimentale, spun expertii. Nu este greu sa consolidezi increderea pe care o ai in partenerul tau. Trebuie doar sa gasesti solutiile potrivite pentru imbunatatirea relatiei de cuplu.


1 Ai incredere in tine

Pentru a avea o relatiei bazata pe incredere, trebuie sa ai, in primul rand, incredere in tine si sa fii constienta de faptul ca esti cea mai importanta persoana din viata iubitului tau. Daca ajungi sa crezi ca nu esti suficient de buna pentru el, ca exista femei mai frumoase sau mai destepte care l-ar putea atrage, automat increderea ta in viitorul relatiei vostre se diminueaza.


2 Evita sa iti suspectezi partenerul de infidelitate

Daca nu exista motive serioase care sa-ti dea de banuit ca partenerul te insala, nu-ti mai face griji inutile. Cand il suspectezi inutil, dezvolti o adevarata paranoia: incepi sa-i verifici telefonul, il tachinezi punandu-i intrebari despre alte femei si il intrebi obsesiv de ce intarzie acasa.

Comportamentul tau poate dauna relatiei de cuplu, astfel ca mai bine ar fi sa ai incredere in cel de langa tine, cel putin pana in momentul in care iti va da motive seriose sa te indoiesti de sentimentele lui.


3 Nu compara relatia actuala cu fostele relatii

Sa ai incredere in partenerul de viata poate fi dificil, mai ales daca ai suferit deceptii in dragoste in trecut. Dar trebuie sa fii deschisa si sa consolidezi pas cu pas increderea pe care i-o porti. Este normal sa fii vulnerabila, dar trebuie sa pui pe primul plan dorinta de a crea o relatie puternica, pe care nimeni si nimic nu o poate distruge.


4 Vorbeste deschis cu partenerul tau

Comunicarea joaca un rol esential intr-o relatie. Daca ai indoieli in privinta sinceritatii sentimentale a iubitului tau, vorbeste deschis cu el despre acest lucru. Marturiseste-i ce ai pe suflet si spune-i ce anume ai vrea sa se schimbe intre voi.

Specialistii spun ca este mai bine sa ii spui direct daca il suspectezi de infidelitate, insa iti recomanda sa fii diplomata si sa actionezi cu tact. Daca nu are nimic de ascuns si reusesti sa porti cu el o conversatie matura, fara sa iscati discutii aprinse, inseamna ca puteti avea incredere unul in celalalt si puteti avea o relatie sanatoasa.

Sursa foto: drperrone.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare