Dragoste

#relatie de cuplu #persoana iubita #compromisuri dragoste

Cele mai importante reguli pentru mutatul impreuna

Atunci cand te decizi sa te muti impreuna cu persoana iubita trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta este un pas important pe care ar trebuie sa il faci doar daca esti 100% pregatit. Mutatul impreuna este un lucru absolut natural pe care il fac persoanele care au o relatie de lunga durata . In plus, in acest fel cei doi vor descoperi cum s-ar intelege daca ar petrece si mai mult timp impreuna, cum ar reactiona celalalt in situatii extreme sau cata compatibilitate mai exista dupa jumatate de an de convietuire in acelasi apartament.

Pentru ca aceasta decizie sa fie una de bun augur, iar relatia voastra sa mearga intr-o directie buna este absolut necesar sa respecti cateva reguli importante cu privire la acest pas.
 

Nu ii invada spatiul


Nu este vorba aici despre sifonierul cu haine, noptiera sau dulapiorul din baie, ci despre spatiul si timpul personal. Mutatul impreuna nu inseamna neaparat ca trebuie sa deviniti o pereche de siamezi care fac totul impreuna, care au intotdeauna acelasi program, aceiasi prieteni si activitati.

Lasa-l pe partenerul tau de viata sa isi faca propriul program fara sa te superi sau sa ii reprosezi anumite lucruri. Nu uita ca orice persoana are nevoie, din cand in cand, de timp pe care sa il petreaca fara persoana iubita.

Acest lucru nu inseamna ca nu te iubeste, ci ca are nevoie de timp doar pentru sine. Incearca sa faci acelasi lucru si vei vedea cum relatia voastra va fi una frumoasa si fara prea mari probleme.

Altfel risti ca partenerul sa se simta sufocat de tine si sa inceapa sa regrete pasul facut,lucru care va duce, cel mai probabil, la o separare temporara sau la o departire definitiva.
 

Evita sa faci compromisuri


Nu iti place sa te trezesti foarte de dimineata, insa partenerul tau este o persoana foarte matinala. Acest lucru poate reprezenta un subiect de cearta, mai ales daca el/ea nu se poate abtine sa nu te trezeasca. Cel mai bine ar fi sa discutati inca de la inceput faptul ca programul de odihna este foarte important pentru tine si ca iti doresti sa nu te trezeasca decat daca ii ceri tu acest lucru.

Poate ca la inceput vei fi dispus sa faci un compromis in acest sens, insa la un moment dat vei rabufni, iar acest lucru va avea un efect negativ asupra relatiei voastre.

Acesta este doar un exemplu de compromis pe care nu trebuie sa il faci, insa lucrurile sunt diferite in functie de fiecare cuplu. Important este sa iti respecti in continuare tabieturile care te fac fericit si sa nu ii lasi ocazia partenerului de viata sa te schimbe dupa bunul plac.
 

Discutati fara teama inainte de a va muta impreuna


Evita sa iei decizii impulsive si sa spui "hai sa ne mutam impreuna in weekendul asta!". Mutatul impreuna nu trebuie sa se faca in urma unui impuls de moment. Discutati foarte mult inainte de a face acest pas si spune-ti fiecare cum vedeti aceasta situatie, ce asteptari aveti si ce indatoriri va avea fiecare.

Nu uitati ca trebuie sa luati impreuna o decizie responsabila pe care trebuie sa vi-o asumati in cazul in care lucrurile nu merg exact asa cum v-ati fi dorit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului