Dragoste

#pasiune #bani #anturaj #dispute #certuri cuplu

Cele mai comune cauze ale certurilor in cuplu: cum sa le faci fata

Este imposibil ca, mai devreme sau mai tarziu, sa nu intervina ceva care sa duca la o divergenta familiala. Consilierii in probleme de cuplu sustin ca certurile in cuplu sunt normale si chiar benefice pana la un anumit punct, deoarece ii ajuta pe parteneri sa se elibereze de tensiunile acumulate in ultima perioada.

Motivele care genereaza certuri in cuplu sunt variate si pot sa difere de la parteneri la parteneri, insa sunt si anumite cauze care devin laitmotiv pentru majoritatea perechilor de indragostiti. Invata sa le faci fata cu brio!

Banii, intotdeauna motiv de cearta

Banii sunt intotdeauna un motiv de cearta in familie. Fie unul dintre voi decide sa faca o cheltuiala prea mare, fie sunteti invadati de credite si rate la banci, fie salariile nu va ajung de la o luna la alta. Pentru a face fata acestei probleme, cel mai bine este sa adunati banii pe hartie si sa va prioritizati cheltuielile, renuntand la cumpararea unor lucruri care nu va sunt utile.

Gelozia ucide pasiunea in cuplu

In fiecare persoana care iubeste exista un dram de gelozie, care, daca este scapata de sub control, se poate transforma intr-un calvar si poate duce la aparitia certurilor conjugale. Important este ca atat tu, cat si partenerul tau sa incercati sa nu va lasati cuprinsi de gelozie, daca nu exista o dovada clara a faptului ca celuilalt ii fug ochii spre alte persoane.

Rudele, o cauza frecventa a certurilor in cuplu

Rudele, in special parintii, sunt adesea o cauza a certurilor in cuplu, mai ales atunci cand se implica prea mult in relatia voastra si va judeca in necunostinta de cauza. Nu este usor sa faci fata presiunilor socrilor, insa, daca vrei sa eviti certuri inutile in cuplu, tine cont de parerea lor sau macar incearca sa ai o relatie prietenoasa cu ei. Daca te apropii de ei, ai sanse mari sa previi eventualele dispute conjugale.

Anturajul poate dezbina un cuplu

Este bine sa ai prieteni, insa si mai bine este sa stii sa ii alegi. Mai bine putini si buni decat multi si nefolositori. Prietenii pot deveni o cauza a certurilor in cuplu si pot duce la dezbinarea relatiei atunci cand te trag in jos, profita de tine sau te fac sa te indepartezi de viata de familie. Fa-ti timp pentru prieteni, dar ai grija ca acestia sa nu-ti influenteze relatia de cuplu.

Copiii lucrul frecvent peste program si infidelitatea sunt alte cauze frecvente ale certurilor in cuplu.

Sursa foto: youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului