Dragoste

#cuvinte #ajutor #timp #iubire #cuplu #dragoste

Cele 5 limbaje ale iubirii. Cu care te identifici?

Punerea pe picioare a unei relatii sanatoase presupune abilitati pe care cei mai multi dintre noi nu le stapanesc. Asa cum in lume exista diferite modalitati de comunicare, si in dragoste lucrurile stau tot cam la fel. Nu toti suntem facuti sa iubim in acelasi fel si cu atat mai mult sa ne exprimam dragostea in acelasi mod.

Ca sa poti intelege cu adevarat dragostea trebuie sa ii cunosti limbajele. 5 sunt modurile in care se exprima iubirea. Ti le dezvaluim in continuare:

1. Puterea cuvintelor

Dragostea se exprima in cuvinte. E important insa sa spun numai ceea ce crezi sincer si sa o exprimi intr-un mod autentic, original. Trebuie sa iti gasesti cuvintele potrivite, iar pentru asta fa-ti timp si reflecteaza la ceea ce indragesti cel mai mult la iubitul/a tau/ta. Vorbeste-i despre lucrurile marunte, dar si despre cele mai importante pe care le apreciezi la ea.

  • Astept cu nerabdare sa ma trezesc zi de zi, pentru tot restul vietii mele, alaturi de tine.
  • Iti multumesc ca ai grija de mine.
  • Imi place mult felul in care te straduiesti sa dai totul pentru mine.
  • Nu stiu ce m-as face fara tine.
  • Tot ce faci esti minunat.
  • Sunt fericit/a ca m-ai ales.
  • Esti iubirea vietii mele.
  • Sunt aici pentru tine.

2. Timpul

Daca esti mereu inconjurat de cei la care tii inseamna ca acesta este modul in care iti place sa iubesti si sa fii iubit: petrecand cat mai mult timp impreuna cu ei. Sa-i oferi din timpul tau persoanei iubite este unul dintre cele mai frumoase daruri. Poate fi vorba fie doar despre un simplu telefon, despre planuri de weekend impreuna sau chiar si despre a fi in aceeasi incapere cu persoana iubita in timp ce aceasta gateste sau se uita pur si simplu la un serial tv. Pentru tine, timpul petrecut cu cel/cea la care tii este cel mai bun si mai important.

3. Darurile

Oferirea de cadouri sau acceptarea de daruri din partea persoanei iubite nu inseamna materialism si dragoste din interes. Atunci cand esti indragostit simti nevoia sa ii oferi celui drag tot ce este mai bun. O faci nu pentru a obtine altceva in schimb, ci pentru ca pur si simplu asa iti dicteaza inima. Sa oferi daruri personalizate inseamna ca il cunosti bine pe cel drag, stii ce ii place, ce anume l-ar bucura.

4. Atingerile

Tinutul de mana, mangaierile, saruturile nevinovate, rasfatul sunt doar cateva dintre modalitatile de contact care ne aduc mai aproape de cel drag atat fizic, cat si psihic. Sunt semnale prin care aratam ca ne pasa si ca ne face placere prezenta persoanei respective.

5. Ajutorul

Ti s-a intamplat probabil adesea sa ai de facut un lucru si sa il tot amani pentru ca nu aveai niciun chef sa te apuci de el, pentru ca nu iti facea placere. Iar cand in sfarsit te hotarai sa te apuci de el, treaba era deja rezolvata de catre persoana iubita. Asta inseamna dragoste. Sa vii in intampinarea celui drag, sa ii faci favoruri fara sa ceri nimic in schimb.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare