Dragoste

#machiaj #atractie # sex appeal #look natural

Ce spun barbatii despre machiajul femeilor

Cei mai multi barbati se declara impotriva machiajului strident si spun ca prefera un look natural , dar oare cati barbati pot deosebi un machiaj reusit de absenta completa a machiajului?

Chiar si in urma cu 2.000 de ani, femeile se foloseau de machiaj in Roma Antica pentru a-i atrage pe barbati, dar in ultima vreme, ei par sa fi devenit imuni la trucurile feminine.

Studiile de specialitate arata ca barbatii prefera femeile naturale, care nu fac exces de produse cosmetice sau chiar care nu se machiaza deloc. Rolul unui machiaj reusit in atractie pare insa mai mare decat sustin barbatii ca ar fi.
 

Machiajul si atractia


Pentru a determina rolul machiajului in atractie si a analiza sinceritatea barbatilor in preferinta lor pentru absenta lui, psihologul Nicolas Guegen a realizat un studiu, publicat in Jurnalul de Psihologie Nord American.

Studiul a implicat doua femei, care au mers in doua baruri in repetate randuri, asteptand sa fie agatate, apoi refuzand politicos fiecare pretendent , explicand ca asteapta sosirea unor prieteni. Cercetarea s-a desfasurat pe parcursul a 60 de perioade de observare, dintre care, de 30 de ori, femeile erau machiate, iar de celelalte dati aveau tenul curat, demachiat si hidratat.

Analiza frecventei cu care barbatii straini au incercat sa porneasca o conversatie cu cele doua femei nu a aratat o concluzie surprinzatoare: barbatii le-au abordat mai des atunci cand au fost machiate.

Fara machiaj, femeile au fost abordate pentru prima oara dupa 23 de minute si cu o medie de 1,5 ori pe ora. Atunci cand au fost machiate, femeile au fost abordate in medie dupa numai 17 minute si de doua ori pe ora.

Efectele machiajului par a fi, in continuare valabile, chiar daca cei mai multi barbati spun ca prefera look-ul natural.

 

Ce prefera barbatii in cunostinta de cauza


Din moment ce multi barbati nu pot deosebi un machiaj discret de absenta completa a lui, am cerut parerea a sase barbati, care au urmarit o sedinta de machiaj profesionist ce a durat 30 de minute pentru a obtine un look "natural".

"Nu mi-as fi dat seama ca e machiata. Bine, e frumusica oricum, dar cu machiajul a mai ascuns discret cearcanele si se vede ca ii sta mult mai bine acum", Paul, 27 ani.

"Mie in general imi place un look cat mai simplu si machiajul asta care a durat mai bine de jumatate de ora chiar nu se vede. Mai ales daca as intalni-o seara, as crede ca e complet nemachiata", Tudor, 31 ani.

"Tot mai bine ii sta nemachiata! E facuta frumos si ii sta bine si asa, dar daca ar fi prietena mea, as sfatui-o sa nu se machieze in fiecare zi, poate doar cand iesim in oras la vreo ocazie mai speciala", Laurentiu, 23 ani.

"E foarte diferit ce a iesit de machiajul strident de care am zis mai devreme ca imi displace. Da, cand e putin evident, ceva la ochi si ceva la buze, merge", Andrei, 25 ani.

"Eu prefer look-ul de dinainte, sincer! Nu-i sta rau nici acum, dar nu-mi place sa mangai o femeie pe fata si sa-mi ramana degetele patate. Fara machiaj e cel mai bine", Dragos, 34 ani.

"Un machiaj natural bine facut, ca asta, e greu de respins. Dar asta a fost profesionist, cele mai multe femeie nu prea stiu ce fac si cand exagereaza cu fondul de ten si fardul de obraz, efectul este... diferit de ce cred ele", Radu, 29 de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare