Dragoste

#persoana iubita #relatie de cuplu #vacanta cuplu

Ce inveti dintr-o vacanta impreuna cu persoana iubita

O vacanta impreuna cu persoana iubita iti ofera nu doar placeri si bucurii, dar constituie si o lectie de viata. Concediile pe care le petreci alaturi de partener reprezinta ocazia ideala de a descoperi si alte fatete ale personalitatii voastre si de a va consolida relatia.

Iata cateva lucruri pe care le inveti in vacanta impreuna cu persoana iubita:


1 Cum arati in fiecare dimineata


Daca nu locuiti impreuna, o vacanta va ofera prilejul sa stati 24h/24 cu celalalt si de a-l descoperi in cele mai mici amanunte. Iti poti vedea partenerul morocanos dimineata, descoperi cate lingurite de zahar isi pune in cafea si ce-i place sa manance la micul dejun.


2 Ce vorbiti cand nu aveti nimic interesant de discutat


Petreceti 2-3 ore pe un vapor, asteptand sa treaca timpul si sa ajungeti pe o insula? In timpii morti, in care nu se intampla nimic interesant, este important sa vezi felul in care reusiti sa vorbiti. Faceti eforturi sa legati o conversatie sau vi se pare ca timpul a zburat? Uneori, chiar si atunci cand nu ai nimic de spus, poti avea parte de o conversatie frumoasa cu persoana iubita, daca sunteti pe aceeasi lungime de unda.


3 Ce tabieturi are fiecare


In vacanta, fiecare vrea sa se simta liber, sa faca ce-i place, fara reguli si constrangeri. Obiceiurile de acasa sunt prezente si in destinatia de vacanta, astfel incat ai ocazia sa-l vezi pe partener asa cum este el zi de zi: daca ii place curatenia, daca nu suporta muzica data tare sau obisnuieste sa deschida ferestrele imediat dupa ce se da jos din pat dimineata etc.


4 Preferintele culinare ale fiecaruia


Mancarea este unul dintre cele mai importante aspecte in vacanta, deoarece reprezinta o preocupare constanta. "Ce mancam azi?" sau "Unde mancam" sunt doua intrebari permanente. Cand unul isi doreste sa ia masa intotdeauna in oras, iar altul prefera sa gateasca in chicineta ceva rapid, pot aparea discutii si nemultumiri. Mancarea inseamna cheltuieli, dar si socializare. Cand iei masa zi de zi cu persoana iubita, in vacanta, poti afla multe despre preferintele si obiceiurile ei culinare.


5 Reactia la stres


Nicio vacanta nu este lipsita de risc. Oricand poate aparea o intarziere, o anulare, o lipsa de comunicare. Este suficient sa primesti o camera de hotel care nu este tocmai curata pentru a-ti pierde rabdarea. Cand ti se intampla asa ceva, poti vedea cum gestioneaza situatia partenerul tau: cum vorbeste strainilor, cat de convingator este, daca isi pastreaza calmul, daca stie sa intoarca situatia in favoarea voastra sau daca te lasa pe tine sa rezolvi totul.


6 Distractia in vacanta

 

O vacanta impreuna cu partenerul tau te ajuta sa vezi ce intelege fiecare prin distractie. Unul poate dori sa mearga in fiecare seara in club, in timp ce altul si-ar dori sa vada toate muzeele ziua, iar seara sa se relaxeze intr-un restaurant elegant sau pe o terasa cu panorama. In vacanta, fiecare incearca sa profite de timpul liber, insa uneori gusturile si nevoile pot fi extrem de diferite.

Sursa foto: globalpassengers.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare