Dragoste

#sfaturi #cuplu #sotii

Ce inveti de la bunica: sfaturi de moda veche pentru a-ti pastra sotul

Pe vremea bunicii, femeile nu aveau aproape niciodata un cuvant de spus in fata sotilor, dar acest lucru nu inseamna ca nu stiau cum sa-i tina langa ele. De fapt, aveau strategii bine puse la punct pentru a-si asigura viitorul casniciei si puneau mare pret pe bunele maniere. Oare mai sunt trucurile de moda veche ale bunicii valabile si in prezent? Oare ai putea sa-ti pastrezi sotul tinand cont de manierele de altadata?

1. Intampina-l cu zambetul pe buze acasa

Chiar daca ai avut o zi grea de munca si esti extenuata, intampina-ti sotul cu zambetul pe buze cand vine acasa. Sub nicio forma nu astepta sa vina sa te caute prin casa, intrucat il poti enerva. Asa procedau femeile pe vremea bunicii pentru a fi sigure ca isi pastrau sotii.

2. Nu-i face reprosuri

Oricat de tentata ai fi sa ii reprosezi sotului tau ca nu a procedat corect intr-un anumit context, abtine-te. Pe vremea bunicii, femeia care indraznea sa-i strige sotului "vezi, ti-am spus eu" il indeparta de casa, intrucat orgoliul masculin nu avea egal.

3. Fii multumita cu felul in care arata

Pe vremea bunicii, aspectul fizic nu era un criteriu esential intr-o casnicie, iar sotiile cu bune maniere, care voiau sa-si pastreze sotii evitau cu orice pret sa faca remarce negative cu privire la fizicul lor, tocmai pentru a nu le da de inteles ca sunt nemultumite.



Sursa foto: dailymail.co.uk

4. Complimenteaza-l cu fiecare ocazie

In trecut, complimentarea sotului era considerata o buna maniera si era o modalitate geniala de a-i arata acestuia cat de apreciat este. Daca sotul se imbraca bine sau daca facea treaba in gradina, merita neaparat sa primeasca un compliment din partea sotiei. Iar ea stia ca aceasta tactica o ajuta sa aiba o casnicie fericita.

5. Pregateste-i cina inainte sa vina acasa

Pe vremea bunicii, sotul care venea seara acasa de la munca si nu gasea cina pe masa considera ca sotia nu isi indeplineste sarcinile. Prin urmare, cele care voiau sa-si pastreze sotii trebuiau sa pregateasca mancarea din timp.

6. Ajuta-l sa se simta confortabil acasa

Vocea duioasa si dorinta de a-l ajuta sa se simta confortabil acasa era o strategie excelenta pentru cucerirea sotului. Aranjarea pernelor si a patului, curatenia din toata casa si micile rasfaturi erau la ordinea zilei pentru femeile de pe vremea bunicii.

7. Asculta-l, indiferent de ceea ce iti spune

In familiile de altadata, femeia asculta, iar barbatul vorbea. Cea care stia sa asculte avea sanse mai mari de a-si pastra sotul, intrucat ii arata cat de mult il respecta.

Sursa foto: deviantart.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului