Dragoste

Ce faci cand soacra afla ca iti inseli sotul

In momentul in care te implici intr-o relatie extraconjugala, trebuie sa iti asumi si riscul ca ai putea fi descoperita, iar casnicia ta ar avea de suferit. In cazul in care ai fi deconspirata de un prieten, poate ar exista sanse sa il convingi sa nu iti strice casnicia. Ce faci insa daca un membru al familiei afla despre idila ta secreta, poate chiar soacra? Iata cum ai putea reactiona daca ai fi pusa in fata unei astfel de situatii:


1. Asuma-ti responsabilitatea

In cazul in care soacra ta a aflat ca ai o aventura, nu incerca sa negi. Lucrurile pot degenera si se pot transforma intr-un cosmar atat pentru tine, cat si pentru casnicia ta.

Incearca sa iti inviti soacra la o discutie sincera, ii care sa iti asumi responsabilitatea pentru ce ai facut, dar si sa incerci sa ii explici motivele care te-au determinat sa intri intr-o relatie extraconjugala.

Explica-i ca lucrurile intre tine si sotul tau nu stau tocmai bine si ca intre voi s-a creat o ruptura, ce te-a determinat sa ai aceasta scapare. Ca femeie ar putea sa te inteleaga, insa postura de mama nu ar lasa-o totusi sa treaca peste acest incident. Asadar, incearca sa o sensibilizezi si cere-i sa nu intervina in casnicia ta.

Citeste si: Ce ar face, daca il inseli, in functie de zodie


2. Marturiseste-i sotului

Daca soacra te-a avertizat ca stie ca ai o idila cu un alt barbat, ar fi momentul sa te gandesti serios sa ii marturisesti chiar tu sotului inainte de a o face ea.

Partenerul tau ar putea primi aceasta veste poate mai usor din partea ta, decat de la mama sa. Explica-i care este situatia si de ce ai facut acest lucru. Este foarte posibil sa inteleaga ca acest incident a fost provocat de greselile amandurora si ca este momentul sa schimbati ceva in relatia voastra, in care, probabil, s-a instalat rutina.


3. Cere a doua sansa

Explica-i soacrei tale ca pur si simplu relatia extraconjugala pe care ai avut-o a fost doar o scapare si ca vei incheia idila cat mai repede posibil. Cere-i sa iti acorde a doua sansa si convinge-o sa aiba din nou incredere in tine. De asemenea, spune-i ca vrei sa iti salvezi casnicia, care s-asa trece printr-o perioada destul de dificila.

Citeste si: Mai ai incredere in el dupa ce te-a inselat?


Sursa foto: rfevistafelicia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare