Dragoste

#certuri # cearta in cuplu #conflict # probleme in cuplu #viata sexuala

Ce efecte pot avea certurile repetate asupra vietii sexuale

Certurile si conflictele care se repeta la nesfarsit au efecte negative asupra intimitatii dintre parteneri si, in consecinta asupra vietii sexuale in cuplu . Invata sa rezolvi conflictele inainte sa-ti afecteze viata sexuala.

Multi psihologi recomanda sexul ca o solutie pentru a grabi rezolvarea unui conflict. Atunci cand cuvintele potrivite sunt greu de spus, atingerile si saruturile pot comunica cel mai bine partenerului regretul pentru partea ta de vina intr-un conflict.

Daca insa certurile se repeta, cu privire la aceleasi probleme, intimitatea in cuplu are tot mai mult de suferit. Cu cat problemele raman nerezolvate mai mult timp, cu atat viata sexuala in cuplu este afectata intr-un mod mai neplacut.

Invata sa rezolvi conflictele inainte ca tensiunile in cuplu sa-ti influenteze negativ viata sexuala prin cativa pasi simpli.
 

Invata sa te calmezi


Atunci cand lasi nervii sau frica sa te domine, risti sa escaladezi orice conflict folosind un limbaj gresit. Cand te afli intr-o situatie conflictuala, nu raspunde partenerul cu primul lucru ostil (acuzatie sau repros) care iti vine in minte. Respira adanc si numara pana la 10 inainte sa raspunzi atunci cand sunteti aproape de cearta.
 

Nu judeca partenerul


Daca nu ai empatia necesara pentru a intelege ce simte partenerul tau in unele situatii, conflictele in cuplu nu se vor rezolva usor. Asculta cu atentie ce-ti spune partenerul si pune-te in situatia lui inainte de a-l judeca.
 

Exprima-ti sentimentele cu "Eu..."


Acuzatiile si reprosurile nu pot fi transformate cu usurinta in comentarii constructive, dar un prim pas este schimbarea punctului de vedere. Frazele care incep cu "Nu faci..." sau "Nu stii..." sunt un atac la adresa partenerului si iti va raspunde pe masura. Concentreaza-te pe "Eu..." si explica-i partenerului care sunt efectele cuvintelor si actiunilor lui asupra ta.
 

Arata-i partenerului ca ii intelegi punctul de vedere


Empatia este una dintre calitatile pe care trebuie sa le arati, nu doar sa le detii. Ca sa-i arati partenerului ca ii intelegi punctul de vedere in timpul unei discutii infierbantate, repeta-i doleantele. Poti face un rezumat sau poti parafraza, dar nu simplifica in mod exagerat spusele persoanei iubite, lucru ce poate fi interpretat ca un act de agresiune.
 

Evita greselile de limbaj


Invinuirile si criticile dure nu rezolva niciodata problemele in cuplu. Evita cuvintele categorice precum "trebuie", "niciodata" sau "tot timpul" daca vrei sa eviti resentimentele si adopta un limbaj mai pozitiv.

Atunci cand porti o discutie in contradictoriu cu partenerul, contactul fizic poate exprima multe. Ia de mana persoana iubita sau atinge-i un genunchi daca stati unul langa altul si cearta s-ar putea stinge rapid.
 

Ofera-i complimente


Complimentele nu sunt o necesitate, dar sunt un cadou placut si pot intari relatia pozitiva cu partenerul. Nu exista un numar optim, dar poti incerca sa-i oferi trei complimente pe zi si vei observa efectul lor.

Folosind tehnicile de rezolvare a conflictelor, vei avea mai putin tensiuni in relatie, iar comunicarea te va ajuta sa iti imbunatatesti viata sexuala in cuplu.


Sursa foto: He.ngs. ru

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare