Dragoste

#comunicare #skype #yahoo messenger #tehnologii moderne

Ce efect au tehnologiile moderne asupra cuplului

Tehnologiile moderne au schimbat foarte mult felul in care oamenii comunica intre ei, iar acest lucru poate avea efecte pozitive asupra vietii de cuplu. Insa exista si o parte mai putin placuta a utilizarii tehnologiilor moderne de comunicare, mai exact divulgarea unor informatii private de catre terte persoane. Efectele tehnologiilor moderne sunt multiple atunci cand vine vorba despre viata de cuplu, astfel ca este important sa actionezi intotdeauna cu diplomatie.

Poti comunica mult mai usor cu partenerul de cuplu

Datorita tehnologiilor moderne - telefon mobil, email, programe de mesagerie instantanee (Yahoo Messenger, Skype) si retele de socializare - comunicarea cu partenerul de cuplu se face foarte simplu. In prezent, este mult mai usor sa trimiti un simplu "Te iubesc" prin SMS sau sa-ti anunti partenerul ca intarzii acasa.

De asemenea, atunci cand sunteti la distanta unul de altul va puteti vedea prin intermediul camerei web. Privite din acest punct de vedere, tehnologiile moderne au un efect pozitiv asupra vietii de cuplu, deoarece tu si partenerul tau aveti posibilitatea de a tine legatura in permanenta.

Poti avea parte de mai multe certuri in cuplu

In cazul tehnologiilor moderne, exista si un revers al medaliei. Partenerul tau poate descoperi pe pagina ta de Facebook diverse lucruri care il pot afecta, cum ar fi faptul ca inca pastrezi in lista de prieteni un fost iubit sau ca dai like unei poze in care apare o persoana de sex opus.

De asemenea, exista situatia in care o terta persoana dezvaluie anumite lucruri despre tine, posteaza fotografii mai vechi cu tine sau iti lasa mesaje prea dragastoase.

Toate aceste situatii pot genera certuri in cuplu, certuri care pot duce la despartire sau divort. Ai posibilitatea sa tii sub control tehnologiile moderne prin "curatarea" listei de prieteni de acele persoane care ar putea avea o influenta negativa asupra cuplului tau.

Este important sa nu ignori comunicarea cu partenerul tau prin intermediul tehnologiilor moderne. De exemplu, daca primesti un SMS din partea lui, este bine sa ii raspunzi cat mai repede. Orice intarziere poate trezi suspiciuni, mai ales atunci cand partenerul nu stie unde esti sau ce faci.

Sursa foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare