Dragoste

#afectiune #afectiune cuplu #relatie de cuplu #semne de afectiune

Cat de importante sunt semnele de afectiune in relatie?

Legatura dintre parteneri are doua componente importante: partea spirituala si cea fizica. Cat de importante sunt semnele de afectiune in relatie?

Multi oameni zambesc cand vad doi batranei tinandu-se de mana in parc ca doi tineri indragostiti. Afectiunea fizica este o parte importanta a oricarei relatii si contribuie la succesul acesteia pe termen lung.

Studiile de specialitate arata ca atingerile sunt deosebit de importante pentru bebelusi, iar semnele de afectiune fizica contribuie la dezvoltarea lor psihica si emotionala.

Intr-un fel, adultii au aceeasi nevoie de atingere din partea partenerului. Semnele de afectiune pot contribui la bunastarea relatiei sau absenta lor poate deveni o sursa de frustrare.

Oricat de des ai spune cuvintele "Te iubesc" catre partener, o atingere tandra iti intareste spusele. Atunci cand semnele de afectiune dispar, relatia poate fi in pericol.
 

Importanta afectiunii in relatia de cuplu


Afectiunea este unul dintre factorii care contribuie foarte mult la dezvoltarea unei relatii in primele sale etape. De la tinutul de mana pana la sarut, inceputul relatiei este marcat de dovezi de afectiune fizica, al caror rol nu se diminueaza cu adevarat in timp.

In timp ce sarutul este considerat de multe femei o modalitate de conectare afectiva cu partenerul, barbatii il vad adesea ca pe primul pas catre intimitatea sexuala. Din acest motiv, barbatii sunt cei care uita cel mai des de importanta semnelor de afectiune intr-o relatie.

In absenta afectiunii fizice, intimitatea dintre parteneri poate suferi. Atingerile exprima si dorinta, astfel ca odata cu impasurile in viata sexuala, ele se pot rari foarte mult in cursul unei relatii.

Afectiunea deschide insa si canale de comunicare importante intr-o relatie. Cand imbratisezi sau te lipesti de partener, atingerea fizica schimba modul in care relationati si pot fi abordate mai usor unele subiecte sensibile de discutie.

Sarutul si atingerile zilnice constitutie unul dintre factorii importanti care contribuie la mentinerea unei relatii reusite, spun specialistii.
 

Semne de afectiune ignorate


Din pacate, uneori semnele de afectiune raman neobservate sau sunt ignorate complet de celalalt. Relatia de cuplu sufera atunci cand unul dintre parteneri primeste afectiune de la celalalt dar nu o ofera niciodata inapoi.

In afara de semnele de afectiune fizica pe care este recomandat sa i le oferi in fiecare zi partenerului, exista si alte semne pe care multi le ignora.

Grija pentru confortul persoanei iubite este un alt semn de afectiune ale carui manifestari sunt uneori nevazute. De la un sfat cu privire la imbracamintea potrivita pentru vremea de afara pana la cumpararea unui anumit tip de ciocolata care ii place mult partenerului, atentia este o dovada puternica de afectiune.

Ascultarea este un alt semn de afectiune ce ramane uneori neobservat. Cand asculti partenerul care iti povesteste grijile si problemele lui, ii arati disponibilitatea ta de a-i fi alaturi.

Tine cont de semnele de afectiune fizice dar si de cele nevazute pentru a intretine relatia ta de cuplu intr-o stare cat mai buna, astfel incat sa satisfaca nevoile emotionale ale fiecaruia.

Sursa foto: Erickotaraphotography.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului