Dragoste

#feicire #secrete casnicie perfecta # casnicie perfecta #casnicie #dragoste

Casnicia perfecta exista! Afla-i secretele!

Editorialista Tara Parker-Pope a prezentat in publicatia "The New York Times" o lista cu sapte secrete stiintifice pentru o casnicie perfecta, scrie Mediafax. Iata asadar, ce trebuie sa faci pentru a dobandi fericirea in cuplu:

1. Sarbatorirea vestilor pozitive

O solutie pentru parteneri este sa sarbatoreasca mai des lucrurile bune care li se intampla, chiar daca acestea il vizeaza la un moment dat doar pe unul dintre parteneri. Specialistii sunt de parere ca perechile care se bucura des de evenimentele pozitive au parte de sex de calitate si sunt mult mai satisfacute de relatia de cuplu.

2. O greseala versus cinci bucurii

Pentru a indrepta o greseala este nevoie de cinci momente pozitive, scrie Tara Parker-Pope. Nu o spune ea, ci raportul a fost demonstrat de cercetatorii de la Universitatea din Washington, care au descoperit ca in cazul mariajelor stabile exista de cinci ori mai multe interactiuni pozitive intre soti decat negative. Cand raportul incepe sa scada, creste riscul divortului.

3. Standarde ridicate

Potrivit studiilor, cu cat asteptarile legate de casnicie sunt mai mari, cu atat si partenerii sunt mai satisfacuti. Expertii citati de Tara Parker-Pope spun ca oamenii care au standarde idealiste, care vor sa fie tratati cu respect si care vor romantism si pasiune in mariaj ajung sa aiba exact acest tip de casnicie, scrie Mediafax.

4. Apropiere de familie si prieteni

Un mariaj nu inseamna instrainarea de familie si de prieteni ci, din contra, pastrarea si cultivarea tuturor acestor relatii. Potrivit expertilor, mariajul are de castigat din mentinerea relatiilor de prietenie si apropiere cu alte persoane.

5. Asteptari realiste

Sotii nu trebuie sa se astepte ca celalalt sa il faca fericit sau mai fericit decat a fost inainte de casatorie. Potrivit studiilor, nivelul de fericire este relativ constant in timpul vietii si, chiar daca se cunosc episoade precum nunta sau nasterea unui copil care ii pot face pe oameni sa se simta mai fericiti decat de obicei, acestea sunt trecatoare.

6. Mai mult sex

Editorialistul mai recomanda si partidele de sex regulate, despre care spune ca pot imbunatati starea de spirit a cuplului, pot scadea nivelul de stres si pot conduce la o relatie mai buna si mult mai intima.

7. Mai multa aventura

Cuplurile au nevoie de mai multe activitati interesante, pentru a mentine cat mai viu sentimentul placut resimtit cand s-au indragostit. Cuplurile ar trebui sa incerce mereu ceva nou.

Sursa foto: topweddingsites.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii