Dragoste

#despartire #divort #sex # aventuri de o noapte #noua relatie

Aventuri de o noapte sau o noua relatie. Ce faci imediat dupa ce te-ai despartit de partener?

O despartire este de cele mai multe ori dureroasa. Alaturi de durere, frustrarea si nemultumirea sunt cateva dintre starile si sentimentele pe care le incerci imediat dupa ce momentul teribil s-a petrecut. Gandul ca esti din nou singur/a si ca ai fost tradat/a poate fi intimidant. Vulnerabile emotional in fata acestui sentiment, multe persoane aleg sa faca sex la intamplare, fara sa se mai implice emotional, unele chiar cu persoane din grupul lor de prieteni. Dar oare este aceasta o strategie buna sau nu? Citeste mai jos ce parere au specialistii in relatii.

Despartirea de iubit sau iubita sau divortul nu sunt momente tocmai placute in viata ta. Aceste clipe au venit, chiar daca ai sperat sa nu se petreaca niciodata, iar acum trebuie sa le faci fata. Daca separarea in sine nu este atat de grea pe cat pare, momentele de dupa sunt cele mai dificile.

Sex pasager sau relatie?

Intrebarea cruciala, pe care ti-o vei pune la un moment dat, afirma specialistii, este daca sa te implici curand intr-o relatie sau sa ramai doar la aventurile de-o noapte? Da, aceste mici scapari, in care exista doar sex si atat, au rolul de a te face sa te simti mai bine cu tine insuti si de a-ti reda increderea.

Sexul pasager dupa o despartire sau dupa un divort inseamna mai multe lucruri pentru mai multe tipuri de oameni. In timp ce unii se refac mai repede si nu isi ofera sufletul pe tava partenerului de sex, altii confunda acest tip de aventura cu o noua relatie, expunandu-se inutil unui nou conflict sentimental.

"Iubeste-te cu un prieten"

Pentru a evita acest lucru, specialista Cindy Holbrook, expert avizat pentru siteul american "Coaching for Divorced Women", recomanda sa imparti patul, sa iti descatusezi sentimentele negative de dupa despartire cu cineva din propriul anturaj, cum ar fi un prieten bun. "Clientilor mei chiar asta le spun. Sa incerce sa isi gaseasca un prieten sau o prietena buna cu care sa incerce o relatie amoroasa fara implicare emotionala", afirma ea pentru Huffington Post Live. Partea buna este ca nu stii cum va evolua acest experiment, ar putea doar sa te pregateasca pentru relatiile ulterioare sau, de ce nu, sa evolueze in ceva frumos.

Pe de alta parte, dr Jane Greer, un alt expert in relatii amoroase, spune ca dupa ce ai trecut printr-o despartire, nu trebuie sa sari in patul prietenului tau, acest lucru il faci numai daca esti echilibrat din punct de vedere psihic si te simti cat de cat atras/a de persoana respectiva.

Sursa foto: narcissistsblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare