Dragoste

#cuplu fericit #relatie de cuplu #gandire pozitiva #comunicare in cuplu

Atribute firesti ale cuplurilor fericite

Cuplurile fericite impartasesc aceleasi caracteristici. Uneori poate fi vorba despre un gest simplu, dar de efect. Alteori este ceva mai amplu si necesar. Afla care sunt atributele firesti ale cuplurilor fericite.

1 Cuplurile fericite se ating si se ocupa zilnic de celalalt

Cuplurile fericite interactioneaza in mod natural atat fizic, cat si verbal, fara niciun efort. Se tin de mana, se imbratiseaza sau se saruta pentru ca asa simt. O simpla intrebare, de tipul "Ce-ai facut azi?" sau "Cum a fost ziua de azi?" poate avea un efect puternic asupra celuilalt, gratie atentiei acordate.

2 Cuplurile fericite au prietenii solide

Cuplurile fericite nu isi petrec timpul numai si numai in compania partenerului de viata si a copiilor. Relatiile de prietenie conteaza mult pentru aceste persoane. O femeie satisfacuta de viata ei sentimentala poate savura un film alaturi de o prietena fara sa simta nevoia ca partenerul ei sa fie prezent.

3 Cuplurile fericite sunt recunoscatoare

Cei care au o viata de cuplu implinita sunt constienti de norocul pe care il au si isi manifesta recunostinta intr-un fel sau altul. Obiectivitatea ii indeamna sa nu ia totul ca si cum le apartine si sa se bucure pentru fiecare moment frumos de care au parte impreuna.

4
Lucrurile facute cu pasiune mentin si dorinta in cuplurile fericite

Cand ambii parteneri desfasoara activitati care ii pasioneaza, exista mai putine riscuri sa se plictiseasca de celalalt. O ocupatie care le face placere ii deconecteaza, iar cand sunt din nou cu partenerul de viata, pasiunea este resimtita mai intens, chiar si dupa ani de mariaj.

5 Lucruri simple care aduc momente frumoase in cuplurile fericite

Cuplurile fericite reusesc sa se bucure cu adevarat de lucrurile simple din viata lor. Un picnic, o plimbare sau un gest marunt, dar emotionant creeaza momente frumoase care aduc impliniri in dragoste.

6 Cuplurile fericite gandesc pozitiv

In general, tendinta naturala de a gandi pozitiv are un efect benefic asupra vietii de cuplu daca amandoi sunt genul de oameni optimisti. Atmosfera este mai relaxata, iar riscul unor momente traumatizante scade.

7 Un cuplu fericit impartaseste aceleasi valori

Daca valorile partenerilor, pe care si le-au format in mod personal de-a lungul anilor, coincid in mare parte, atunci sunt mai multe sanse ca actiunile lor sa fie indreptate in aceeasi directie. Satisfactia este mai mare in cazul partenerilor care se aseamana mult comparativ cu cei care se completeaza reciproc.

8 Cuplurile fericite nu se lasa influentate de factori externi

Neintelegerile, invidia, rautatea sau pur si simplu factorii exteriori pot avea un efect distructiv asupra vietii sentimentale. Cuplurile fericite stiu sa puna o bariera intre viata lor privata si mediul exterior, refuzand sa se lase afectate de ceea ce fac sau spun altii.

9
Nevoia de a se intelege este mai mare decat orgoliul in cuplurile fericite

Cand o relatie este una reusita si de durata, partenerii pun in mod natural pe primul plan nevoia de a se intelege bine, in loc sa se gandeasca numai la orgoliul lor.

Sursa foto : loansafe.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii