Dragoste

#despartire #depresie # inima franta

Ai inima franta? Pasii necesari pentru a te vindeca

O despartire atat de dureroasa incat poti spune ca "ti-a frant inima" nu este un eveniment peste care sa poti trece cu usurinta. Afla care sunt pasii necesari pentru a te vindeca si pentru a-ti reveni dupa aceasta experienta chinuitoare.

Atunci cand despartirea este decizia persoanei iubite si este chiar neasteptata pentru tine, suferinta iti poate afecta profund respectul de sine si te poate face sa-ti pierzi increderea complet in tine.

Afla care sunt pasii necesari pentru a vindeca o inima franta.

 

Accepta-ti durerea


Primele zile in care te afli intr-o noua situatie, in care nu mai faci parte dintr-un cuplu si te simti inconjurat de singuratate sunt cele mai dificile.

Pentru o vreme, este normal sa simti ca lipseste o parte din tine si poti decide sa iei cateva zile libere de la serviciu pentru a sta acasa si a plange.

Daca incerci sa iti acoperi durerea sau sa te prefaci ca nu exista, risti sa o amplifici si sentimentele sufocate acum pot rabufni mai tarziu, in situatii de stres sau dimpotriva, de liniste.

Mintea ta are nevoie de raspunsuri si de explicatii cu privire la situatie, insa ai sanse mici sa le gasesti in mod rational in perioada in care jelesti.

Singuratatea si deznadejdea sunt permise pentru cateva zile, dar apoi lasa-i pe apropiati sa te inconjure cu afectiune pentru a incepe cu adevarat procesul de recuperare.

Evita sa-l vezi sau sa vorbesti cu persoana care ti-a frant inima si strange toate lucrurile care iti aduc aminte de ea intr-o cutie, pusa bine in fundul debaralei.

Activitatile care te pot ajuta cel mai mult in aceasta perioada sunt cele fizice, de la mersul la sala pana la dans, petrecerea timpului cu prietenii si cititul.
 

Incepe sa zambesti din nou


Dupa ce ai reusit sa zambesti din nou pentru prima oara ce ti-a frant inima, este timpul sa constuiesti o noua fundatie pentru viata ta.

Bucura-te de fiecare moment vesel, in care uiti de durerea provocata de inima franta si in care nu te mai gandesti la persoana care ti-a provocat durerea.

Pentru cateva luni dupa despartirea sau divortul dureros, perioadele bune vor alterna cu cele pline de deznadejde. Nu dispera, odata cu trecerea timpului, momentele de depresie se vor rari.

Daca dupa sase luni de la despartire suferi la fel de mult ca in primele zile, apeleaza la ajutorul unui psihoterapeut, care iti va fi de folos pentru a depasi trauma provocata de inima franta.
 

Redescopera-te


Odata ce lucrurile incep sa intre din nou intr-un fagas de normalitate si nu mai vezi lumea in tonuri de gri, e timpul sa te redescoperi si sa-ti analizezi prioritatile.

Cand simti ca iti recapeti identitatea, poti descoperi ca mintea ta a gasit deja raspunsuri la unele intrebari care te chinuiau in perioada de dupa despartire.

Stabileste-ti prioritatile si accepta faptul ca relatia care s-a destramat nu era destinata sa dureze mai mult.
 

Invata din experienta


Daca ai castigat putina maturitate emotionala in urma relatiei, nu mai poti spune ca a fost o experienta complet negativa.

Atunci cand poti vorbi sau te poti vedea cu cel care ti-a frant inima fara sa mai suferi puternic, poti spune cu sinceritate ca ai depasit complet momentul.

Acum este timpul sa aplici lectiile si concluziile trase din relatia esuata pentru a nu mai repeta aceleasi greseli. Fie ca tin de atitudinile tale, sau pur si simplu de modul in care iti alegi partenerii, experienta trebuie sa se transforme in intelepciune, care te va ajuta sa treci mai usor peste o situatie similara in viitor.

 Esti singur/a, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare