Dragoste

#amant #amanta #cearta #casatorie #familie #cuplu #relatie #infidelitate #sex

Ai accepta sa fii “cealalta”? (II)

Statisticile arata faptul ca majoritatea barbatilor care au o aventura obisnuiesc sa repete aceasta intamplare. Mai mult, gustul aventurii se arata a fi tare dulce, din moment ce unii dintre acestia opteaza pentru a avea chiar, in paralel, relatii cu mai multe femei.

 

 

Daca la inceput nu ti se va parea o problema, gandeste-te cum va fi dupa ceva timp, cand poate, te vei atasa de aceasta persoana? In plus, cum vei putea avea incredere intr-un om care isi minte sotia chiar de fata cu tine? Daca a pacalit-o pe ea, probabil ca se pricepe destul de bine la astfel de lucruri.

Coform studiilor, sunt putine cazurile in care un barbat insurat are o relatie de lunga durata cu amanta sa. Si cum vei putea afla vreodata adevarul? In prezent, este evident ca barbatul de langa tine se pricepe sa iasa din incurcatura si stie sa inventeze scuze pentru a se face crezut. In definitiv, are cel mai bun pretext: nu a putut pleca de acasa din cauza sotiei.

Sotia, scuza perfecta

Este foarte posibil ca sotia sa devina un paravan intre voi doi. Erai perfect constienta de existenta acesteia, la inceputul relatiei voastre, insa nu te-ai gandit ca te-ar putea afecta in vreun fel. La urma urmei, va intalniti pentru ca va simtiti bine impreuna sau tu chiar il iubesti.

Daca ai nevoie de el atunci cand treci prin propriile tale probleme ce tin exclusiv de viata ta, obisnuieste-te cu ideea ca el nu va fi acolo, pentru ca nu a putut sa vina din cauza sotiei. Daca nu are chef sa vina sa te vada la un moment dat sau nu ii convine faptul ca tu ai inceput sa ai “pretentii”, are deja scuza perfecta: sotia a inceput sa devina banuitoare.

Cat este scuza si cat este adevar, crezi ca vei reusi sa stii vreodata? Tot ce iti ramane de facut este sa ai incredere in el. Chiar si atunci cand, dupa o vreme, nu va mai putea “scapa” de sotia lui asa cum o facea la inceput. Sa fie adevarat sau pur si simplu, s-a plictisit? In definitiv, daca se plictiseste, aceasta poate fi scuza ideala pentru a te parasi.

Divorteaza. Se insoara cu "cealalta"?

Crezi ca ti-ai atins in sfarsit scopul. El era atat de nefericit in casnicie incat s-a hotarat sa divorteze. Ce faceti, va continuati relatia? O sa ti se para surprinzator, insa statisticile spun ca in majoritatea de astfel de cazuri, relatia dintre amanta si proaspatul divortat mai dureaza doar pret de cateva luni. De ce? Pentru ca va dori sa se bucure de viata de burlac.

Tu ai asteptat ani intregi, crezand in promisiunile acestuia de a avea o viata de cuplu normala, dupa ce el se va desparti de actuala. Insa, de cele mai multe ori, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Exista insa si exceptia de la regula, cand un barbat insurat reuseste sa isi construiasca pana la urma o relatie alaturi de cea care i-a fost amanta, dar cazurile de acest gen sunt prea putine.

Aparentele sunt inselatoare

Te-ai implicat intr-o relatie cu un barbat insurat pentru ca acesta iti inspira stabilitate si responsabilitate. De ce nu ai crede asa, din moment ce este un om insurat, cu sotie si copii, carora trebuie sa le asigure un trai decent, deci un om care a reusit sa fie indeajuns de matur incat sa se aseze la casa lui.

Nu confunda devotamentul pentru familie cu responsabilitatea pentru viata privata. Datoria fata de copii este un sentiment care poate veni in mod natural, responsabilitatea fata de serviciu rezulta din faptul ca trebuie sa ne asiguram o sursa de venit, insa viata particulara nu este determinata de factorii de mai sus.

Reversul medaliei

Bineinteles ca in orice situatie exista si avantaje, dar totul este variabil, in functie de ce fel de persoana esti. Pentru o femeie care nu intampina probleme in a-si controla sentimentele, statutul de amanta se poate arata avantajos, cel putin pentru o vreme.

Daca nu vrei sa te implici intr-o relatie prea serioasa, atunci o legatura cu un barbat insurat va face fata cu succes acestei cerinte.  Este foarte posibil sa eviti astfel, discutiile despre planurile de viitor, cine se muta la cine, cum impartim banii, pentru ca barbatul insurat se va intoarce, seara, la la familia lui.

Avand in vedere ca te-a ales pentru ca vrea sa va simtiti bine, sunt toate sansele sa fii tratata ca o printesa. La urma urmei, tu reprezinti refugiul unde el poate fi altcineva, cel putin pentru un timp. Scapi de certuri tipice pentru un cuplu, gen cine ia copilul de la gradinita, cine plateste facturile, cine duce gunoiul si de alte stfel de responsabilitati.

Nici la capitolul "viata sexuala" nu ai cum sa stai prea prost. Cat de dulci sunt acele clipe cand simti ca pur si simplu evadezi din randul lumii? Abia astepti sa vina ora cand va veti intalni din nou si fiindca riscurile sunt mari, si adrenalina creste. In plus, nici macar nu trebuie sa fii acolo atunci cand se trezeste morocanos dis-de-dimineata sau il apuca sforaitul in toiul noptii.

Cine stie? Este posibil ca tu sa fii una dintre norocoasele care se abat de la reguli. Poate chiar ai intalnit barbatul perfect , care insa se afla, momentan, ratacit intr-un mariaj nefericit.

Oricare ar fi motivele pentru care vrei sa te implici intr-o relatie cu un barbat insurat, trebuie sa fii constienta de faptul ca, inca de la inceput, iti asumi riscuri. Cu cat petreceti mai mult timp impreuna, cu atat te expui unei eventuale dezamagiri dureroase. Acest lucru include si posbilitatea de a te indragosti de barbatul cu care la inceput, ti-ai dorit doar o simpla aventura.

Citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare