Dragoste

#relatie #cuplu #probleme

Afla cum sa iti salvezi relatia

Ai probleme in relatie ? Toata lumea are, dar nu te gandi ca despartirea este solutia pentru micile probleme. Sunt multe modalitati de a salva o relatie – citeste in continuare si vei afla care sunt acestea.

1. Comunicarea

Cea mai buna si importanta metoda de a salva o relatie este comunicarea. Trebuie sa vorbesti cu partenerul tau, pentru ca acesta e singurul lucru care construieste sau distruge o relatie. Spune-i exact ce ai pe suflet, ce te nemultuleste, ce ai vrea sa se schimbe, dar si ce iti place.

2. Invata sa ierti

Iarta greselile partenerului tau si nu uita ca nimeni nu e perfect – chiar si tu mai gresesti uneori si nu te pune nimeni la colt. In cazul unei greseli mai mari din partea lui, nu te gandi ca solutia este despartirea. Discutati motivele pentru care a ajuns sa faca lucrul respectiv si ... invata sa treci cu vederea lucrurile lipsite de importanta.

3. Ai incredere

In orice relatie, prietenie sau mariaj, increderea este un must-have. Daca nu ai incredere in omul de langa tine, atunci relatia dintre voi este egala cu zero. In cazul in care el/ea nu iti ofera motive de gelozie sau alte motive care ti-ar putea “deregla” increderea, nu trebuie sa te porti cu el ca si cum ar fi suspect de ceva.

4. Arata-ti sentimentele

Daca iti doresti o relatie serioasa , trebuie sa ii arati partenerului tau ce simti pentru el. Renunta la ascunzisuri si secrete in sepranta ca te va iubi mai mult, sau de teama ca se va plictisi de tine. Daca vezi ca intentiile lui sunt serioase, iar sentimentele sunt sincere, e cazul sa ii raspunzi in aceeasi maniera.

5. Ofera-i cadouri

Nu ma refer la cadouri scumpe , ci la cadouri simbolice, ori mici surprize. De exemplu, ii poti oferi o cana pe care sa o foloseasca la birou, ori o rama cu fotografia voastra. E simplu sa arati ca iubesti.

6. Fii sincer

Niciodata sa nu minti, mai ales ca la un moment dat, totul iese la suprafata. De fiecare data cand te gandesti sa spui o minciuna, gandeste-te ca nu va iesi nimic bun din asta, iar cand o sa afle adevarul, nu o sa mai aiba incredere in tine.

7. Impartaseste-i problemele

Daca ai ceva pe suflet, poate o problema la birou, poate o problema de familie, spune-i partenerului si incercati impreuna sa gasiti o solutie. De asemenea, indeamna-l ca atunci cand are probleme, sa le impartaseasca cu tine – totul se rezolva mai usor in doi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare