Dragoste

#incredere #sex #comunicare #partener #cuplu #relatie

8 ingrediente vitale pentru o relatie de durata (II)

Dragostea nu este suficienta pentru a mentine o relatie pe linia de plutire. Pentru ca nu totul merge ca pe roate, trebuie sa tratezi lucrurile cu respect, intelegere si putere de a face compromisuri . Iata cateva ingrediente esentiale, necesare unei relatii de succes.

 

5 Compromisuri

Mergi pe principiul ca ”cine ma vrea, ma place asa” . Intr-adevar, in mare, partenerul tau ar trebui sa te iubeasca pentru ceea ce esti, dar neintelegerile se ivesc din tot felul de lucruri marunte. Atunci cand esti o singura persoana, poti face totul dupa bunul plac; lucrurile se schimba insa cand te dedici vietii in doi. Cuvantul-cheie? Compromis.

Daca te vei incapatana sa pastrezi totul doar dupa regulile tale si sa nu asculti si parerea celuilalt, este posibil sa indepartesi toate persoanele care au incercat sa faca parte din viata ta personala. Poate ca iti va fi mai greu la inceput, dar compromisurile nu inseamna ca iti calci pe mandrie sau ca te lasi condus de cellaalt. Pur si simplu este un mod sanatos de a rezolva situatii in care ambii aveti pareri diferite.

6 Interese comune

Poate ca nu ti se pare asa de important sa imparti anumite pasiuni cu partenerul tau, insa daca incercati sa gasiti interese comune si sa desfasurati si cateva activitati in functie de acestea, veti descoperi ca lucrurile in comun va vor apropia si mai mult.

Chiar daca meseriile voastre de baza nu sunt chiar tocmai similare, incercati sa participati la diverse cursuri. In felul acesta, veti avea intotdeauna ziua voastra speciala de a o petrece impreuna intr-un mod placut si in plus, un subiect comun despre care veti putea discuta amandoi, fara a fi doar cel care povesteste sau asculta. Alegeti o activitate distractiva, care sa va deconecteze de viata de zi cu zi.

7 Loialitate

In momentul in care ti-ai luat angajamentul de a fi alaturi de partenerul tau, atunci ai realizat ca o relatie inseamna sa fii doar pentru acea persoana, sa o iubesti si sa o respecti. Oricine merita sa fie alaturi de cineva sincer, asa ca de ce nu ai beneficia si tu de aceste drepturi. Dar pentru ca in afara de a primi, trebuie sa si daruiesti, si tu ar trebui sa te porti corespunzator cu iubitul/iubita.

Asuma-ti responsabilitatea si dedica-te unei relatii cu trup si suflet. Infidelitatea poate rani adanc, iar daca ai calcat stramb , este posibil ca acest lucru sa lase cicatrici care nu vor putea fi trecute cu vederea.

 

8 Puterea de a ierta

Nu se poate ca totul sa fie roz, asa ca o relatie nu va fi scutita de neplaceri. Pe langa faptul ca sunteti foarte indragostiti, vor exista insa destule situatii delicate prin care veti fi nevoiti sa treceti. Tocmai aceste provocari sunt cele care va vor face relatia mai puternica. Trebuie sa te astepti insa ca partenerul tau nu va face exact totul asa cum vrei tu.

Cu totii gresim, asa ca nu tine supararea prea mult si treci cu vederea peste tot felul de certuri marunte. Relatia voastra va fi pusa la incercare si de probleme mai complicate, iar partenerul tau poate nu va actiona exact asa cum ti-ai dori. Totul depinde de voi doi si de capacitatea de a trece mai departe. Invata sa ierti, pentru ca nu totul poate fi perfect, iar partenerul tau conteaza mai mult decat orice altceva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare