Dragoste

# cum il cuceresti # relatii fericite #fosta iubita #dating #relatii

7 semne ca iubitul tau e cu gandul la fosta

Esti de ceva timp impreuna cu el, dar in viata voastra reapare periodic "fosta" sub pretextul ca au ramas inca prieteni. Intr-o relatie matura si deschisa, acest lucru nu ar trebui sa te deranjeze, insa expertii de cuplu spun ca, daca se trec anumite limite, poti incepe sa-ti faci griji ca nu esti tocmai singura femeie din sufletul lui cel putin. Iata care sunt semnele clare ca se gandeste prea mult la ea:

1. Interactioneaza des pe Facebook

...sau orice alta retea de socializare. Chiar daca o regula nescrisa spune ca o relatie trebuie sa se incheie pe Facebook prin "unfriend", nu este o problema daca se pastreaza o relatie civilizata intre fosti. Asta inseamna ca fosta sa treaca la "cunostinte" si sa nu existe interactiune intre cei doi. Insa cand el inca mai comenteaza la postarile ei, ba chiar se si converseaza in privat, ar trebui sa incepi sa-ti pui intrebari daca a trecut sau nu peste despartire. Chiar si cand el a cauzat-o. 

2. Pastreaza fotografii cu ea/ei doi

Pe Facebook, in telefon, poate chiar si in casa. Odata incheiata relatia, ar trebui sa-ti faca loc in viata lui in primul rand stergand amintirile directe cu ea. Nu exista pretext pentru a nu face acest lucru, asa ca pune piciorul in prag. Cu delicatete, insa daca il vezi reticent, mai bine ia distanta. Nu s-a vindecat de fosta. 

3. Te lovesti de cadourile de la ea

Tricoul uzat pe care inca il poarta, cana de cafea pe care o foloseste in fiecare dimineata, lucruri de care nu se desparte si despre care si tu stii ca sunt de la ea. Incearca sa i le inlocuiesti subtil - si treptat - cu ceva de la tine. Daca nu e receptiv, stii raspunsul... 

4. Reapare in discutii

Chiar daca nu mereu, dar daca simte nevoia sa-i pronunte numele, mai ales cand sunteti in compania prietenilor care o cunosc, chiar daca nu face comparatii, insa nu-i displace sa i se aminteasca sau sa-si aminteasca de intamplarile care i-au legat, este clar ca inca e in sufletul lui. Poti sa incerci sa o scoti cu totul sau poti sa te retragi. Alegerea e a ta. Oricum, poti sa stii despre el ca nu este un gentleman daca te pune in astfel de situatii penibile. 

5. Este mereu disponibil. Pentru ea

Chiar daca au ramas buni prieteni, nu trebuie sa-i raspunda mereu la telefon sub pretextul ca poate fi o urgenta, nu trebuie sa-i sara in ajutor daca se muta sau sa-i rezolve problemele. Chiar daca poate. Pentru ca ea nu mai este responsabilitatea lui si, oricat de prieteni ar fi, ar trebui sa gaseasca ajutor in alta parte. Mai ales ca stie ca voi sunteti intr-o relatie. 

6. Isi spun prea multe 

Fie el isi permite sa-i critice noul iubit, fie ii impartaseste vesti despre el/voi prima data ei, fie cauta confort si sfaturi la ea intr-o situatie stresanta, un astfel de comportament nu este normal, oricat de prieteni ar fi. Singura exceptie: au fost iubiti in clasa a patra si de atunci au ramas prieteni. Nicio relatie care a ajuns insa la un grad ridicat de intimitate nu poate redeveni o prietenie si atat. 

7. "Uita" sa-ti spuna ca au iesit, vorbit... 

Nu ar fi neaparat o problema ca se vad sau isi vorbesc. Problema apare cand face asta in secret, apoi, daca afli si il confrunti, o face pe nevinovatul, ba te mai si acuza ca ai fi paranoica si de aceea nu ti-a zis nimic. Pentru ca "oricum nu intelegi" sau "nu e absolut nimic" intre ei. Asculta-ti instinctul si gandeste-te de doua ori inainte sa mergi mai departe cu aceasta relatie. 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului