Dragoste

#relatii #sot dominator # sotie supusa #dominare in relatii

7 semne ca femeia este dominata de sot

O femeie dominata de sot vorbeste putin, este vulnerabila si introvertita. Femeile care se casatoresc cu barbati abuzivi ajung instrumente in mana acestora pentru satisfacerea unui orgoliu nemasurat sau a unor nevoi personale. In astfel de situatii, este vorba despre relatii ratate, nefericite, in care barbatul constituie o permanenta amenintare pentru femeie.

Iata 7 semne ca femeia este dominata de sot:

1. Sotia nu are proprii ei prieteni

Cand sotul isi controleaza nevasta, aceasta din urma este obligata sa renunte la cercul ei de prieteni, intrerupand legaturile cu ei. Cu cat este mai izolata de restul lumii, cu atat persoana in cauza este mai vulnerabila in fata celui care o domina si are mai putine sanse de a primi sprijin din exterior.

2. Sotia nu este incurajata sa aiba propria ei cariera

Unei femei dominate de barbat nu i se recunosc acasa aptitudinile si realizarile in plan profesional. In general, o astfel de femeie este descurajata sa aiba o cariera si multe sotii controlate de barbati au o educatie precara si traiesc intr-un univers foarte limitat.

Un barbat dominant tinde sa gaseasca tot felul de scuze si obstacole pentru ca partenera lui sa nu munceasca in exteriorul casei si sa nu castige proprii ei bani.

3. Sarcinile domestice intra in atributiile femeii si sunt stabilite de catre sot

Intr-o relatie in care sotul isi domina nevasta, acesta stabileste toate sarcinile domestice ale sotiei sale. In unele cazuri, apare si controlul permanent, pe etape, ca intr-o relatie de angajat-angajator in care exista deadline-uri. Prezenta unui control permanent mareste nivelul de stres al femeii si ii reduce capacitatea de a se opune.

4. Lipsa momentelor de tandrete sau a distractiei

O sotie aflata sub controlul barbatului este, de cele mai multe ori, o femeie care nu zambeste. Vacantele, placerea cumparaturilor in oras, iesitul la o terasa sau in parc, rasfatul la salonul de infrumusetare sunt lucruri de care o astfel de femeie nu are parte.

5. Femeia nu are niciun cuvant de spus in casa sau in afara ei

O femeie dominata de sot nu are, de cele mai multe ori, o voce personala. Chiar daca are pareri, aceasta nu si le exprima de teama de a nu provoca reactia agresiva a sotului. Fie ca este vorba despre treburile casnice, fie de o decizie legata de bani sau de educatia copilului, femeia dominata de sot nu are niciun cuvant de spus.

6. Lipsa aprecierii

Sotia controlata de barbat nu primeste niciodata complimente din partea partenerului de viata si nu este apreciata pentru ceea ce ofera familiei sale. Din acest motiv, sunt mari sanse ca o astfel de femeie sa se subestimeze pe sine. Aceasta are o parere proasta despre propria ei persoana si, in unele cazuri, poate considera ca nu merita nimic mai mult de la viata.

7. Vulnerabilitatea unei discutii despre relatia ei

O femeie nefericita in relatia de cuplu vorbeste cu dificultate despre partenerul ei. Daca acesta o abuzeaza verbal sau in alt fel si o controleaza, o discutie despre relatia respectiva poate sa provoace stari emotive puternice.

Foto: yourlovetips.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare