Dragoste

#cuplu #relatie de cuplu #inselare partener

7 motive pentru care femeile isi inseala partenerul de cuplu

Femeile au motivele lor pentru care sunt infidele si numai o parte dintre aceste motive sunt asemanatoare cu cele ale barbatilor care inseala.

Iata cateva dintre cele mai frecvente motive pentru care o femeie isi inseala partenerul de cuplu:


1 Aventura ii ofera ceva important


O femeie poate fi tentata sa devina amanta altui barbat atunci cand acesta din urma reuseste sa-i ofere ceva ce ea nu are in relatia oficiala. In general, este vorba despre o lipsa dureroasa sau o nevoie primordiala precum afectiunea, linistea, siguranta. Cand partenerul de cuplu nu reuseste sa umple un gol, in timp se aduna frustrari, iar lucrul care lipseste devine din ce in ce mai important. In momentul in care poate primi din alta parte acel lucru, femeia este tentata sa-si satisfaca respectiva nevoie.


2 Dorinta de razbunare


Daca este inselata, tradata sau lovita puternic de catre partener, o femeie poate fi tentata sa se razbune inseland la randul ei. In acest mod, ea isi obliga partenerul sa traiasca pe propria lui piele aceeasi durere, in speranta de a se simti, cumva, satisfacuta.


3 Atractia sexuala


Nu doar barbatii pot fi tentati sa insele din cauza unei atractii sexuale puternice. Si unele femei pun mare pret pe viata lor sexuala si cand intalnesc un barbat incitant, acestea nu rateaza ocazia de a-l testa in dormitor.


4 O alta perspectiva


Infidelitatea ii poate oferi unei femei o noua perspectiva asupra lucrurilor. Printr-o relatie in afara celei oficiale, o femeie poate sa afle mai multe despre ea insasi, sa invete lucruri despre barbati si, in general, sa acumuleze experienta de viata.

De exemplu, o femeie casatorita de multi ani care isi reintalneste o iubire din tinerete poate fi tentata sa-si insele sotul in incercarea de a retrai momentele din trecut. In alt caz, o femeie care a avut foarte putine relatii si care este cu cineva de multa vreme poate fi tentata sa vada cum sunt alti barbati.


5 Egoul personal


O relatie extraconjugala ar putea sa-i confirme unei femei ca este inca atragatoare, apreciata si admirata de sexul opus. Daca partenerul oficial nu i-a mai facut de multa vreme niciun compliment, un barbat galant, care stie sa o flateze, are toate sansele sa cucereasca o astfel de femeie.


6 Aventura este o portita de scapare


Pentru unele femei, o aventura le poate oferi motivul perfect de a-l face pe partenerul de cuplu sa puna capat relatiei. Cand o femeie este infidela, sunt mai putine sanse ca partenerul oficial sa ramana in acea relatie. Acest lucru este cea mai simpla modalitate de a rupe o legatura nedorita si de a-si vedea de viata.


7 Relatia oficiala nu este luata in serios


O femeie poate sa-si insele partenerul deoarece, chiar daca are o relatie stabila, de mai multa vreme, aceasta relatie nu este ceea ce-si doreste. Femeile pot pur si simplu sa nu fie pregatite pentru o relatie serioasa. Cand legatura cu partenerul oficial pare sa duca spre casatorie, o aventura le ajuta sa-si redobandeasca independenta.

Sursa foto: yourtango.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului