Dragoste

#relatie de durata #relatie de cuplu #cuplu #compromisuri dragoste

6 trucuri prin care sa-ti tii partenerul langa tine

Relatiile de cuplu nu sunt intotdeauna presarate cu armonie si intelegere, de aceea sentimentul de siguranta ca persoana iubita iti va fi alaturi indiferent de obstacole ramane de nepretuit. Nu inceta niciodata sa-ti recuceresti jumatatea la fiecare pas, oricat de mult ai avea senzatia ca i-ai castigat inima. Iata 6 trucuri de baza prin care sa-ti tii partenerul langa tine, la bine si la rau.

Oamenii raman impreuna atunci cand reusesc sa-si faca, reciproc, viata mai frumoasa. Iata ce este ideal sa ai in vedere pentru a te bucura de o relatie indelungata si fericita:

1 Pastreaza-ti optimismul

Atitudinea pozitiva si increzatoare in lucrurile frumoase pe care viata le poate oferi este un ingredient-minune care iti motiveaza partenerul sa imbatraneasca in compania ta. Simtul umorului si gesturile amuzante sunt un ajutor de pret pentru stabilirea armoniei in cuplu.

Incearca sa deduci care sunt acele strategii prin care poti sa-ti inveselesti jumatatea in momentele de tensiune: conflictul se va dizolva ca prin minune, lasand loc afectiunii si bucuriei de a fi impreuna.

2 Flirteaza

Nu renunta niciodata la aerul seducator care te-a ajutat sa-ti cuceresti partenerul de la bun inceput. Continua sa flirtezi, sa ii faci complimente si sa ii dai senzatia ca este de neinlocuit pentru tine. Arata-i mereu latura ta jucausa, vesela si spontana. In acest fel, veti pastra versatilitatea vietii de cuplu, iar monotonia nu avea nicio sansa sa se instaleze intre voi.

3 Fa compromisuri

Chiar daca termenul "compromis" are o conotatie negativa, intr-o relatie serioasa este cat se poate de recomandat. Invata sa gasesti mereu calea de mijloc intre dorintele tale si ale celuilalt, cedeaza atunci cand simti ca un conflict se afla pe care sa prinda proportii si arata-i puterea sacrificiului prin propriul exemplu.

Discutati despre nevoile reciproce, planurile de viitor si prioritati. Doar in acest mod veti reusi sa construiti impreuna o relatie solida, mereu in ascensiune.

4 Sugereaza, nu ordona

Raportul de forte intr-o relatie starneste deseori conflictul. Doua firi dominatoare vor intra intr-o competitie constanta, care nu va duce decat la esec. Nu te comporta de parca tu ai fi la conducere, iar partenerul tau este nevoit sa execute.

Chiar daca, de multe ori, intentia ta nu este sa dai ordine, impunerea anumitor linii de actiune poate fi deosebit de deranjanta pentru celalalt. Invata cum sa-ti exprimi ideile atunci cand iti doresti un anumit lucru, astfel incat sa sune ca o sugestie , nu ca un ordin. Creeaza-i impresia ca schimbarile pe care le propui sunt menite sa va aduca amandurora beneficii.

5 Preia initiativa

In organizarea unei vieti de cuplu satisfacatoare, inventivitatea si creativitatea sunt arme deosebit de eficiente. Ele te ajuta sa-ti surprinzi partenerul in permanenta, sa-i mentii interesul viu pentru interactiunea voastra zilnica si sa-l convingi de implicarea ta in conturarea unei vieti frumoase impreuna. Preia intiativa din cand in cand, fie ca vorbim despre distractie sau indeplinirea responsabilitatilor.

6 Pastreaza-ti farmecul

Cuplurile "cu vechime" se confrunta deseori cu o situatie extrem de neplacuta: unul dintre indragostiti cade in capcana comoditatii si renunta sa-si ingrijeasca aspectul exterior, fiind foarte siguri pe continuitatea relatiei. Din pacate, pierderea atractiei pasionale este o reteta sigura pentru despartire. Pastreaza-ti farmecul intact si bucura-te astfel de o viata in doi implinita.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului