Dragoste

#relatie de cuplu #relatie #mituri relatie #erodare relatie

6 mituri care iti pot distruge relatia

Exista sute de mituri privind relatia dintre o femeie si un barbat, iar a crede in unele dintre ele poate eroda fericirea in cuplu, poate distruge intimitatea si chiar duce la despartire.

Cand te gandesti ca o relatie trebuie sa fie intr-un anumit fel, iar a ta nu este asa, apar frustarile. Cu cat numarul frustrarilor este mai mare cu atat mai mult exista riscul de despartire, pentru ca nemultumirile pe termen lung erodeaza fericirea in cuplu. Deseori, faptul ca nu avem in relatie ceea ce credeam noi ca trebuie sa avem din prisma preconceptiilor, a miturilor dobandite de-a lungul timpului genereaza frustrari.

Iata de ce trebuie sa renuntam la unele mituri privind cum trebuie sa arate relatie de cuplu perfecta!

Mitul nr. 1: Intr-o relatie buna totul vine de la sine

FALS. O relatie inseamna munca de echipa si, mai mereu, compromis. Acesta nu este, insa, un lucru rau. Se prea poate ca la inceputul relatiei totul sa fi venit de la sine, sa va completati perfect, dar pe parcurs ce trece timpul este nevoie de efort pentru mentinerea relatiei. Pe de alta parte, nici nu trebuie sa muncesti prea mult la o relatie ca sa mearga, pentru ca pur si simplu nu merita. Cum iti dai seama cat de mult efort merita sa depui? Simplu! Compara momentele de fericire in cuplu cu cele de tensiune, de nefericire. Daca cele de nefericire sunt mai multe decat clipele frumoase, iar pentru acestea din urma trebuie sa depui mult efort, sa calci pe coji de oua si sa fac numeroase compromisuri, atunci relatia nu merita sustinuta. Pe de alta parte, daca momentele frumoase in doi, satisfactia emotionala si intimitatea sunt mai dese decat clipele neplacute, inseamna ca ai o relatie buna, sanatoasa. Oricum ar fi, chiar si cea mai frumoasa relatie are nevoie de putina munca din partea ambilor parteneri ca sa reziste in timp.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare